Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμίνης: Οι πόλεις μπορούν να κάνουν τη δημοκρατία και πάλι ελκυστική

Καμίνης: Οι πόλεις μπορούν να κάνουν τη δημοκρατία και πάλι ελκυστική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθηναίων, Καναδάς, Μόντρεαλ, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Για την κοινωνική πολιτική και την καινοτομία που εφαρμόζεται από τον δήμο Αθηναίων, μίλησε ο Γιώργος Καμίνης, στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πόλη της Αθήνας πέτυχε να οργανώσει τις δυναμικές ομάδες των πολιτών και παράλληλα να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για όσους επλήγησαν από την κρίση, παρέχοντας τρόφιμα και σύγχρονες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης, το δίχτυ αυτό ασφαλείας, επεκτάθηκε κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, όπου η Αθήνα δέχθηκε ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων που χρειάζονταν βοήθεια και κοινωνική στήριξη.

«Σε μία εποχή που η δημοκρατία περνά κρίση είναι σημαντικό να μπορείς να βρεις τρόπους ώστε να φέρνεις τους ανθρώπους στα κοινά και νομίζω ότι οι πόλεις είναι το ιδανικό μέσο ώστε να γίνει και πάλι η δημοκρατία ελκυστική» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Επιπλέον ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που δείχνουν πόλεις του εξωτερικού όπως είπε, προκειμένου να εφαρμόσουν τις πρακτικές και τα προγράμματα της κοινωνικής πλατφόρμας του δήμου «ΣυνΑθηνά», που διασυνδέει τις πιο δυναμικές ομάδες της κοινωνίας των πολιτών στην Αθήνα.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το «κλειδί» της επιτυχίας, βρίσκεται στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να φέρει σε επικοινωνία, επιτυγχάνοντας συνεργασία, την κοινωνία των πολιτών, φιλανθρωπικά ιδρύματα, δωρητές και έμπειρους διεθνείς οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Σχετικά άρθρα