Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βατερλό οι “κάλπες” για Μητσοτάκη – Το 70% των μελών της ΝΔ του γύρισαν την πλάτη

Βατερλό οι “κάλπες” για Μητσοτάκη – Το 70% των μελών της ΝΔ του γύρισαν την πλάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Μαρκογιαννάκης,

Για τη… μέρα των μεγάλων μαχαιριών, με το πρόσχημα της ανανέωσης, ετοιμάζεται το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των αυριανών εκλογών για τις γαλάζιες νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις, με απώτερο στόχο να μπορεί να ελέγξει την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Στο παρασκήνιο έχουν φουντώσει οι καταγγελίες για παρεμβάσεις συνεργτών Μητσοτάκη προκειμένου να ανατραπούν οι συσχετισμοί δυνάμεων στις ΝΟΔΕ και να χάσει την πρωτοκαθεδρία ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ την ίδια ώρα σα βόμβα έσκασαν στην Πειραιώς οι καταγγελίες για μαχικές αγορές καρτών των 12 ευρώ για λογαριασμό υποψηφίων.

Παρά τις θριαμβολογίες του κ. Μητσοτάκη στο χθεσινό του άρθρο στο “Φιλελεύθερο” για την ανταπόκριση και εγγραφή νέων μελών, η πραγματικότητα που αποκαλύπτει το TRIBUNE είναι εντελώς διαφορετική και επιβεβαιώνει τον ακήρυχτο πόλεμο στις τάξεις της ΝΔ προκειμένου να επικρατήσουν οι “προεδρικοί” ώστε η επόμενη ΚΟ να είναι ελεγχόμενη από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπερ δε συμβαίνει σήμερα.

Συγκεκριμένα, παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ με δεκαετίες στη συντηρητική παράταξη που στέκονται επικριτικά απέναντι στους χειρισμούς της σημερινής ηγεσίας, σημειώνουν πως όχι μόνο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις “γαλάζιες” εσωκομματικές εκλογές, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να συρρικνώνει το κόμμα, αφού το 70% των εγγεγραμμένων μελών του γύρισαν την πλάτη!

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις αυριανές εκλογές

«Για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, καθώς και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας που θα γίνει στο τέλος του χρόνου» αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι περίπου 155.000 πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία, «αριθμός πρωτοφανής όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της Ευρώπης» και υπογραμμίζει ότι οι πολίτες αυτοί στηρίζουν εμπράκτως τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες.

Βέβαια, στις αντίστοιχες διαδικασίες στο παρελθόν οι 155.000 πολίτες ήταν σχεδόν το ένα τέταρτο όσων μετείχαν στο παρελθόν, αφού στις εκλογές για τις γαλάζιες ΝΟΔΕ μετείχαν παλαιότερα πάνω από 500.000 πολίτες.

Τι “ξέχασε” και τι αποσιώπησε

Μέσα στη θριαμβολογία του ωστόσο και την προσπάθειά του να υπερθεματίσει για τις εκλογές που είναι κομμένες και ραμμένες στο στόχο του ελέγχου του κόμματος σε επίπεδο ΝΟΔΕ ο κ. Μητσοτάκης παρέλειψε να αναφέρει πως στο δεύτερο γύρο των εκλογών που τον έφεραν στην ηγεσία της ΝΔ το 2016 τον ψήφισαν 173.297 μέλη, ενώ στον πρώτο είχε πάρει 115.162 ψήφους.

Σήμερα δηλαδή πανηγυρίζει διότι προσέρχονται στις εσωκομματικές διαδικασίες για τις ΝΟΔΕ 18.297 λιγότερα μέλη από αυτά που τον εξέλεξαν στην ηγεσία της ΝΔ. Δηλαδή κατάφερε να απομακρύνει από την παράταξη και αυτούς που αρχικά τον είχαν ψηφίσει!

Η κατάσταση ωστόσο γίνεται ακόμα χειρότερη εάν αναλογιστεί κανείς το συνολικό αριθμό των πολιτών της ΝΔ που είχαν προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

Στον πρώτο γύρο, είχαν προσέλθει στις γαλάζιες κάλπες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 404.078 πολιτες, ενώ στο δεύτερο γύρο 334.752 πολιτες.

Δηλαδή επιβεβαιώνεται πως στην περίοδο αρχηγίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ, μέσα σε μόλις δύο χρόνια και κάτι και δεδομένου ότι όπως είπε ο ίδιος στις κάλπες για τις ΝΟΔΕ προσέρχονται αύριο 155.000 πολίτες, οι απώλειες είναι άνω του 50% από το δεύτερο γύρο των εκλογών και άνω του 70% από τον πρώτο γύρο!

Η κατάσταση δε επιδεινώνεται ακόμη πιο δραματικά, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι στους 155.000 συμπεριλαμβάνονται και 30.000 νέα μέλη, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, γεγονός ότι σημαίνει πως οι απώλειες της ΝΔ είναι δραματικές και ξεπερνούν το 80%.

Σοβαρές καταγγελίες

Την ίδια ώρα ενδεικτικές του παρασκηνιακού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι οι καταγγελίες του τοπικού στελέχους, Στ. Μέλλου, με τις οποίες συνόδευσε την ανακοίνωση απόσυρσής του από τη διαδικασία για τη ΝΟΔΕ Β΄Πειραιά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “εσωκομματικά γεγονότα γεμάτα ίντριγκες, μεθοδεύσεις, υπόγειες διαδρομές και παλαιοκομματισμό, ειδικά από το γραφειο του Θ. Νέζη” (στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη).

“Είναι βέβαιο ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου ΝΟΔΕ στη Β΄ Πειραιώς δεν θα ψηφίσουν μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και το κάθε καρυδιάς καρύδι αγνώστου πολιτικής ταυτότητας και προελεύσεως που σέρνουν στη κάλπη ανθρώπους πληρώνοντας τους ακόμα και το δικαίωμα εγγραφής κάποιοι που θέλουν να ηγηθούν της ΝΟΔΕ Β΄Πειραιώς” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μέλλος.

Αντίστοιχες βαρύτατες καταγγελίες έχει εξάλλου διατυπώσει για τα Χανιά και ο πρώην υπουργός και στο παρελθόν στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για “μικρές τοπικές διαπλοκές” καταγγέλλοντας πως οικονομικά ισχυροί παράγοντες αγόρασαν μαζικά κάρτες των 12 ευρώ για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

“Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά ισχυρών οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι κυριολεκτικά αγοράζουν αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στη διαδικασία των κατόχων τους” έγραψε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας ότι “δυστυχώς το φαινόμενο αυτό σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις”.

Σχετικά άρθρα