Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Η σοσιαλδημοκρατία διέρχεται την πιο βαθιά κρίση από την ίδρυσή της

Παππάς: Η σοσιαλδημοκρατία διέρχεται την πιο βαθιά κρίση από την ίδρυσή της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Παππάς, Σοσιαλδημοκρατία, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

«Η Ελλάδα έχει καθαρή θέση και θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της, τα οποία ταυτίζονται με πολλών χωρών στην περιοχή» σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, κυρίως και μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι οι τελευταίες κινήσεις δεν κάνουν κανέναν να αισθάνεται ήρεμος και ασφαλής, είτε είναι το Ιράν είτε το Ισραήλ, ευχόμενος να μην υπάρξει κλιμάκωση.

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι στην Κύπρο υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες, και ειδικά στο χαρτοφυλάκιό του αφορούν την επικαιροποίηση του συμφώνου για τη μείωση των χρεώσεων roaming αλλά και το κομμάτι με την κατασκευή του ηλεκτρικού καλωδίου με οπτική ίνα το οποίο θα αναβαθμίσει τις τηλεπικοινωνίες, ειδικά στα νησιά τα οποία ειδικά τους θερινούς μήνες αντιμετωπίζουν προβλήματα στις συνδεσιμότητες.

Σχολιάζοντας την παραίτηση Κριμιζή από τον ΕΛΔΟ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «δεν έχει κατατεθεί από κάποιο κόμμα η άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παράγει μικροδορυφόρους και να αξιοποιεί την τροχιακή της θέση», υπογραμμίζοντας ότι ως υπουργείο προχωρούν στην επόμενη ημέρα.

Καλούμενος να σχολιάσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει τονίσει προς όλους ότι η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοικτή σε όποιον ζητά ενημέρωση, προσθέτοντας ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρωθυπουργός ο οποίος ζήτησε ενημέρωση ενόψει κάποιων ταξιδιών του και ήταν θεσμική υποχρέωση του Μαξίμου να τον ενημερώσει.

Μιλώντας για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Παππάς είπε ότι η σοσιαλδημοκρατία διέρχεται την πιο βαθιά κρίση από την ίδρυσή της διότι μπήκε σε μια νεοφιλελεύθερη συναίνεση και οφείλει να διερωτηθεί πόσο μπορεί να ταυτίζεται πλέον με μια αδιέξοδη -ακόμα και για την Ευρώπη- νεοφιλελεύθερη στρατηγική.

Σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή Δεξιά έχει διολισθήσει σε ατραπούς αναδίπλωσης και οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να συζητήσουν εκ νέου για το τι σημαίνει αγορά εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και για το ρόλο του κοινωνικού κράτους, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει προοδευτική ατζέντα χωρίς την ευρωπαϊκή της διάσταση.

Πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητος ο στόχος της διεύρυνσης με όποιες δυνάμεις προωθούν προοδευτικές λύσεις για την κοινωνία, λέγοντας ότι χθες Τετάρτη, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή «έπεσαν οι μάσκες» και η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάποια μέρη του πολιτικού συστήματος.

Τέλος, μιλώντας για τη λήξη του προγράμματος και την 4η αξιολόγηση, ο Ν. Παππάς είπε ότι η προληπτική γραμμή στήριξης ήταν η προσδοκία της Νέας Δημοκρατίας, μια κατάσταση που προσομοίαζε σε μνημόνιο, και τώρα αυτός ο στόχος έχει εγκαταλειφθεί όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τους εταίρους.

Αυτό έγινε, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, γιατί διεκδικήσαμε και πετύχαμε ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του χρέους, με οφέλη το «μαξιλάρι» που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή πρόσβαση στις αγορές και ταυτόχρονα τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης.

Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας και δεν πρέπει να υπάρξει κανένας λόγος για να επιτραπεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Σχετικά άρθρα