Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομολογία ΝΔ ότι δεν υπάρχει μείωση κύριων συντάξεων μετά το 2015! (βίντεο)

Ομολογία ΝΔ ότι δεν υπάρχει μείωση κύριων συντάξεων μετά το 2015! (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίτρανα κατέρρευσε το επιχείρημα της ΝΔ για τις «21 περικοπές στις συντάξεις» με την ομολογία του κ. Δένδια στο Action 24 ότι οι περικοπές αυτές αφορούν τις επικουρικές και όχι τις κύριες αποδεχόμενος την αλήθεια που αναλυτικά εξήγησε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Ανδρέας Πετρόπουλος.

Είχε την ατυχία ο κ. Δένδιας να κληθεί να αντιμετωπίσει τον έμπειρο στο ασφαλιστικό, συντάκτη της ΑΥΓΗΣ που το περασμένο Σάββατο είχε εκτενές σχετικό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ για τις συντάξεις.

Οπότε όπως ήταν φυσικό τα fake news της ΝΔ και του κ. Βρούτση περί μειώσεων 40% στις κύριες συντάξεις κατέπεσαν.

«Υπάρχουν 21 περικοπές συντάξεων. Εσείς λέτε δεν υπάρχουν στις κύριες συντάξεις, πλην αυτής που αναφέρατε. Αυτό είναι ορθό» παραδέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Στη συνέχεια μην μπορώντας να αντιδικεί με την αλήθεια επανέλαβε ότι η ΝΔ εννοεί τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Την πραγματικότητα για τις «περικοπές στις συντάξεις» εξήγησε με απλά λόγια στη συνέχεια ο κ. Πετρόπουλος.

«Στα 100 ευρώ, 80 ευρώ είναι η κύρια και 20 ευρώ η επικουρική. Στα 80 ευρώ δεν έχει γίνει μείωση πλην της αύξησης 2% της εισφοράς που είπαμε. Αντίθετα έχουν γίνει σοβαρές μειώσεις στα 20 ευρώ. Αν προσθέσεις τις μειώσεις 2010 – 2015 είναι 47 δις αν προσθέσεις τις μειώσεις που έγιναν στην τελευταία τριετία είναι 2,6. Αυτή είναι η διαφορά».

Eνώ λίγο νωρίτερα ο κ. Πετρόπουλος μίλησε αναλυτικά για το τι ακριβώς ισχύει και ποιες είναι οι πραγματικές μειώσεις από την προσωπική διαφορά.

«Δεν μπορεί να λέει ο κ. Βρούτσης και η ΝΔ για 40% μείωση στις κύριες συντάξεις» είπε.

Ωστόσο ο κ. Βρούτσης στο ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί Πέμπτης ανερυθρίαστα επέμεινε στο ίδιο fake news και ας διαψεύδεται η ΝΔ από τον εαυτό της καθημερινά στην προσπάθειά της με επικοινωνιακά σόου και κραυγές να κρύψει την αλήθεια από τους πολίτες.

Η επιχείρηση κατατρομοκράτησης των συνταξιούχων… καλά κρατεί.

Σχετικά άρθρα