Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Θα υπάρξουν εκπλήξεις μετά τις εκλογές (βίντεο)

Γεννηματά: Θα υπάρξουν εκπλήξεις μετά τις εκλογές (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εκλογές, Κίνημα Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και το μέλλον της χώρας μετά από το τέλος του μνημονίου, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επαναφέροντας το αίτημα της για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καμία πρωτοβουλία της Κυβέρνησης δεν προχωράει, υπάρχει τεράστια διγλωσσία στην Κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα, σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια και κυρίως στα εθνικά θέματα. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει έτσι;», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας «η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και απέτυχε!».

Σε ότι αφορά το αίτημα για εκλογές, είπε ότι είναι επιτακτικό, γι΄ αυτό και σε πρώτη φάση ζήτησε συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την πορεία της οικονομίας», λέγοντας μάλιστα ότι η αποδοχή της πρότασης από την Κυβέρνηση ήταν… μονόδρομος!

Σφοδρή επίθεση για την οικονομία

«Τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις για το τι θα συμβεί στον τόπο την επόμενη πενταετία», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ό,τι «η Κυβέρνηση δεν έχει αυτό το δικαίωμα, καθώς ήδη έχει αναλάβει δυσβάσταχτε υποχρεώσεις για την χώρα, με στόχους για πλεονάσματα και φόρους που ήδη έχουν γονατίσει την κοινωνία».

Αναρωτήθηκε «πού πάει ο τόπος με αυτήν την Κυβέρνηση που δε μπορεί να εξασφαλίσει ανάπτυξη πάνω από 2%;», σημειώνοντας «χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου, διότι κάθε φορά που προσπαθεί να κλείσει μια αξιολόγηση, η Κυβέρνηση παίρνει σκληρά μέτρα που μας αφορούν σε βάθος χρόνου.

»Ζητώ να μας πει τι περιλαμβάνει το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ποια μέτρα μας περιμένουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ερήμην του λαού»

«Πυρά» και στην Νέα Δημοκρατία

Επιτιθέμενη και στην Νέα Δημοκρατία, η κ. Γεννηματά είπε ότι «η ΝΔ που εδώ και δύο χρόνια ζητά εκλογές, αφήνει τώρα την Κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους δανιστές εν κρυπτώ».

Σε ότι αφορά το σκηνικό μετά τις εκλογές, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει τι θα γίνει, λέγοντας ότι αυτό που θα κάνει η παράταξη της είναι «να προτάξει την εθνική γραμμή», προσθέτοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις» και εξαπολύοντας μύδρους στο Μαξίμου λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατούν όλες οι επενδύσεις που έρχονται τελευταία στον τόπο».

«Εμείς δεν πρόκειται να προδικάσουμε την ψήφο του λαού. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις μετά τις εκλογές και εμείς θα είμαστε μία από αυτές», επεσήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στον Νίκο Χατζηνικολάου, κάνοντας παραλλήλως λόγο για «κόλπα του Αλέξη Τσίπρα σε ότι αφορά την απλή αναλογική».

Σε ότι αφορά την θέση του Κινήματος Αλλαγής για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που πυροδότησε «εμφύλιο» μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι στα ζητήματα προσωπικών δικαιωμάτων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και συμπλήρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν αλλαγές στις διατάξεις του νομοσχεδίου προκειμένου να το στηρίξουν.

Σχετικά άρθρα