Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι Αν. Μακεδονίας-Θράκης μποϊκόταραν ψήφισμα για τους Μητρετώδη-Κούκλατζη

Οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι Αν. Μακεδονίας-Θράκης μποϊκόταραν ψήφισμα για τους Μητρετώδη-Κούκλατζη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτρης Κουκλατζής, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ελληνικός Στρατός, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ένα απαράδεκτο γεγονός συνέβη στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως μεταδίδει το Έβρος News.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του και ενώ είχε προαναγγελθεί ότι ως τελευταίο θέμα θα εγκρίνονταν ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν εδώ και δυο μήνες να κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από τους Τούρκους, οι μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αποχώρησαν επιδεικτικά, με αποτέλεσμα το ψήφισμα να μην εγκριθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και της συζήτησης των άλλων θεμάτων, η Πρόεδρος του Π.Σ Ελένη Δημούδη ανακοίνωσε ότι στο τέλος θα υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης των δύο στρατιωτικών μας Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και καταδίκης της συνεχιζόμενης κράτησης τους με παράνομο τρόπο από την Τουρκία.

Λίγο πριν συμβεί αυτό, αρχικά αποχώρησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επειδή διαφώνησαν με κάποια άλλα θέματα.

Αυτό έγινε λίγο πριν έρθει η στιγμή να εγκριθεί το ψήφισμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Υπήρχε όμως και πάλι απαρτία, αφού απαιτούνταν 14 άτομα και ήταν 16 σύμβουλοι της παράταξης του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Από αυτούς, οι 8 ήταν μουσουλμάνοι από Ροδόπη και Ξάνθη και άρχισαν επιδεικτικά να αποχωρούν ένας-ένας, ελάχιστα πριν τη συζήτηση και ψήφιση του τελευταίου θέματος.

Έτσι με τους 8 που απέμειναν στην αίθουσα δεν υπήρχε πλέον απαρτία και δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα υπέρ των φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών, που θα καταδίκαζε παράλληλα τη στάση της Τουρκίας.

Για το θέμα υπήρξε συνέχεια με κόντρα στον «αέρα» της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένης Δημούδη και του επικεφαλήε της Περιφερειακής Παράταξης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης «Κοινωνική Συμμαχία» Φώτη Καραλίδη, στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Η κ. Δημούδη κατήγγειλε ότι ο κ. Καραλίδης όπως και ο κ. Μαλτέζος ενώ κάθονταν στην πόρτα της αίθουσας και δεν είχαν αποχωρήσει από το κτίριο, δεν μπήκαν μέσα για ένα λεπτό να ψηφίσουν την ανακοίνωση για το θέμα των δύο στρατιωτικών, αν και η ίδια τους παρακαλούσε.

«Ντρέπομαι για την στάση τους και το γεγονός ότι δεν μπήκαν να ψηφίσουν για τους δυο στρατιωτικούς μας. Αυτό είναι το ήθος τους και μας κουνάνε και το δάχτυλο».

Από την πλευρά του ο Φώτης Καραλίδης προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του όπως και της αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι οι ευθύνες ανήκουν στην Ελένη Δημούδη που δεν έφερε νωρίτερα για συζήτηση και ψήφιση το συγκεκριμένο θέμα και το έκανε στο τέλος, όταν είχαν οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι κουραστεί και αποχώρησαν.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι υποπτεύονταν πως θα αποχωρίσουν οι μουσουλμάνοι και δεν φρόντισε να γίνει νωρίτερα η έγκριση του ψηφίσματος, ενώ και πάλι η πλειοψηφία θα μπορούσε με τους συμβούλους που διαθέτει να το ψηφίσει.

Σχετικά άρθρα