Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης λέει ψεύτη τον Γιούνκερ για την καθαρή έξοδο ή είναι ο ίδιος;

Ο Μητσοτάκης λέει ψεύτη τον Γιούνκερ για την καθαρή έξοδο ή είναι ο ίδιος;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντάνε από την κυβέρνηση στα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του.

«Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο. Την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την ‘πιο καθαρή έξοδο’ από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως “το τελευταίο μεγάλο ψέμα του πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος’» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Σήμερα ισχυρίστηκε πως «χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους», ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος ο ίδιος έλεγε ότι αυτό «δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα» και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο «δραστικές μεταρρυθμίσεις», κυρίως στο Δημόσιο.

Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;» τονίζεται με νόημα από το Μαξίμου και σχολιάζουν τα περί εκλογών του προέδρου της ΝΔ: «Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».

Υπενθυμίζεται ότι ο νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ συνέδεσε την έξοδο από το μνημόνιο με τον χρόνο εκλογών. Προκάλεσε λοιπόν τον κ. Τσίπρα, εάν πιστεύει «στο αφήγημα της καθαρής εξόδου να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβριο».

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση και αύξηση της ανεργίας: «Η μισή Ελλάδα, οφείλει στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι άνεργοι περιμένουν να βρουν δουλειά, ενώ οι νέοι εξακολουθούν να καταφεύγουν στο εξωτερικό. Οι συνταξιούχοι αγωνιούν για τις νέες περικοπές. Οι επιχειρηματίες περιμένουν ματαίως να βγούμε από τα capital controls. Όλοι μαζί, νέοι και μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι και άνεργοι, πληρώνουμε, εδώ και 4 χρόνια, ΦΠΑ που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αύξησαν παντού: από τα καύσιμα & τις συγκοινωνίες, ως τα τρόφιμα και τα τηλεφωνήματα. Όλα αυτά χάριν της δημοσιονομικής φούσκας των “πλεονασμάτων” και της “καθαρής εξόδου”».

Σχετικά άρθρα