Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Ελπίζω η Ν.Δ. να μην καταγγείλει και την Ε.Ε. ως προστάτη των κουκουλοφόρων μαρτύρων

Παπαδημούλης: Ελπίζω η Ν.Δ. να μην καταγγείλει και την Ε.Ε. ως προστάτη των κουκουλοφόρων μαρτύρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Με ένα αιχμηρό για τη ΝΔ σχόλιο αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στις προτάσεις της Κομισιόν για την ενίσχυση της προστασίας των «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος».

«Η Κομισιόν παρουσίασε σήμερα προτάσεις για την ενίσχυση της προστασίας των whistleblowers, αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην αποκάλυψη σκανδάλων και στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Ελπίζω η ΝΔ να μην καταγγείλει και την Κομισιόν, ως προστάτη των ‘κουκουλοφόρων’ μαρτύρων» σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από διαβουλεύσεις τεσσάρων ετών, πρότεινε την εναρμόνιση των εθνικών νομοθεσιών στην ΕΕ αναφορικά με τα επίπεδα προστασίας των λεγόμενων «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος».

Μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ή αλλιώς whistleblowers είναι οι κάτοχοι πληροφοριών που αποφασίζουν να συμβάλλουν, αποκαλυπτοντάς τις, στην αποκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων.

«Η σημερινή πρόταση θα εξασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που καταγγέλλουν παραβάσεις του δικαίου της ΕΕ, ορίζοντας νέα, πανευρωπαϊκά πρότυπα», υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «πρόσφατα σκάνδαλα, όπως το Dieselgate, τα LuxLeaks, τα Panama Papers ή οι εν εξελίξει αποκαλύψεις για την Cambridge Analytica, καταδεικνύουν ότι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και την ευημερία των πολιτών».

Σχετικά άρθρα