Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος σε Τουρκία: Εμείς θέλουμε ειρήνη αλλά μην τολμήσετε ούτε ένα χιλιοστό να αμφισβητήσετε

Καμμένος σε Τουρκία: Εμείς θέλουμε ειρήνη αλλά μην τολμήσετε ούτε ένα χιλιοστό να αμφισβητήσετε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πάνος Καμμένος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Επιθυμούμε την ειρήνη, εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την ειρήνη, αλλά δεν θα πρέπει να τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές τις στιγμές, που έχουμε έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό ομήρους στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί το κύριο οπλικό σύστημά μα και «με αυτό το μεγάλο εξοπλιστικό προσόν που έχει ο ελληνικός λαός, δεν απειλείται από κανέναν».

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι «το Πεζικό αποτελεί την προμετωπίδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτή η Σχολή έχει διατηρήσει τις παραδόσεις και τον επαγγελματισμό, έχοντας βγάλει ήρωες».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η ειδική γραμματέας του υπουργείου, Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, βουλευτές κομμάτων, οι τοπικές Αρχές και άλλοι επίσημοι.

Αναλυτικά τι είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος:

«Είμαστε σήμερα εδώ με όλη την στρατιωτική ηγεσία άλλα και τα κόμματα της βουλής προκειμένου να αποδώσουμε την οφειλώμενη τιμή στη Σχολή του Πεζικού που γιορτάζει σήμερα με τον Αγιο Γεώργιο τον Προστάτη της.

»Το Πεζικό αποτελεί την προμετωπίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτη η Σχολή έχει διατηρήσει τις παραδόσεις, τον επαγγελματισμό, έχοντας βγάλει ήρωες.

»Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Εύβοιας, της Χαλκίδας, τους αποστράτους, τους εφέδρους, που είναι σήμερα εδώ σε αυτή την γιορτή. Γιατί οι ένοπλες δυνάμεις το μόνο το οποίο χρειάζονται είναι την αγάπη του ελληνικού λαού.

Και συνέχισε:

«Ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές τις στιγμές που έχουμε έναν αξιωματικό κι έναν υπαξιωματικό ομήρους στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως ακούσατε και από την ημερησία διαταγή του Αρχηγού του ΓΕΣ.

»Ο νους μας είναι συνέχεια σε αυτούς και βεβαίως ο νους μας είναι σε όλο το προσωπικό που αποτελεί το κύριο οπλικό σύστημα.

»Όσα δισεκατομμύρια ευρώ κι αν χαλάσουμε για νέα μέσα, αυτά τα μέσα θα είναι άχρηστα αν δεν υπάρχει ο υψηλός επαγγελματισμός, το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η ψυχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

»Η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, του Έλληνα αξιωματικού, του Έλληνα υπαξιωματικού.

»Με αυτό το μεγάλο εξοπλιστικό προσόν που έχει ο ελληνικός λαός δεν απειλούνται από κανένα.

Και πρόσθεσε:

«Επιθυμούμε την ειρήνη εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ειρήνη.

»Αλλά δεν θα πρέπει να τολμήσει και κανείς να αμφισβητήσει ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

»Χρόνια Πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στο εν ενεργεία προσωπικό, χρόνια πολλά στους αποστράτους μας, χρόνια πολλά σε όλο τον ελληνικό λαό που σήμερα γιορτάζει την μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου».

Σχετικά άρθρα