Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν ο Γεωργιάδης έβλεπε «κούκλα» την οικονομία επί Χούντας (βίντεο)

Όταν ο Γεωργιάδης έβλεπε «κούκλα» την οικονομία επί Χούντας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 21η Απριλίου (Πραξικόπημα), Άδωνις Γεωργιάδης, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βίντεο, Δικτατορία, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Νέα Δημοκρατία, Χούντα,

Οι περισσότεροι πολιτικοί και τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, σήμερα, ανήμερα των 51 ετών από την κατάλυση της Δημοκρατίας από τους πραξικοπηματίες του 1967, να έχουν εκφράσει το καταδικαστικό τους μήνυμα, ομνύοντας στη Δημοκρατία.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού», υπογραμμίζοντας τον ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη μετάβαση στη δημοκρατία.

Τούτο ωστόσο προκαλεί εύλογη αντιδιαστολή με την πρωτοκαθεδρία στελεχών στις τάξεις της ΝΔ, τα οποία στο παρελθόν έχουν εκφραστεί ανοιχτά με εγκωμιαστικά σχόλια για τη Χούντα των συνταγματαρχών.

Μεταξύ αυτών και φιγουράρει στις ηγετικές θέσεις ένας άνθρωπος που έβρισκε «κούκλα» την οικονομία επί χούντας και καταστροφικές τις πολιτικές Καραμανλή.

Δεν πρόκειται για άλλον από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από το ένδοξο παρελθόν των τηλεπωλήσεων και των τηλεπαραθύρων υμνούσε τους δικτάτορες της επταετίας, βρίσκοντας ότι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

«Η ισοτιμία αντικατόπτριζε δημοσιονομικά μεγάλη. Η οικονομία μας το ’74 ήταν κούκλα. Ήταν σε μεγέθη ανάλογα της Δανίας. Τότε ήρθε ο Καραμανλής στην εξουσία.

»Τότε επικρατούσε στην Ευρώπη η σοσιαλμανία. Αυτή έφερε από το Παρίσι ο Καραμανλής. Και προχώρησε σε μαζικές κρατικοποιήσεις.

»Ο Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία μέχρι το ’81 ήταν μία κυβέρνηση σχεδόν σοσιαλιστική» είχε πει το τότε στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα