Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάιατ: Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα τόσο πιο πολύ μπορεί να δράσει ως σταθεροποιητική δύναμη

Πάιατ: Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα τόσο πιο πολύ μπορεί να δράσει ως σταθεροποιητική δύναμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Βίντεο, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πολεμική Αεροπορία, Σούδα, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Η στρατηγική των ΗΠΑ στο πλαίσιο της διπλωματικής και στρατιωτικής σχέσης με την Ελλάδα είναι απλή. Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα και πιο υγιής η οικονομία της τόσο πιο πολύ μπορεί η Ελλάδα να δράσει ως σταθεροποιητική δύναμη για το καλό της ευρύτερης περιοχής» επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο κλείσιμο της ομιλίας του στο 6ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα.

Ο κ Πάιατ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην βαρύνουσα σημασία που έχει η βάση της Σούδας λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Σούδα είναι μια σημαντική πλατφόρμα για συνεργασία με τοπικές, διμερής και πολυεθνικές ασκήσεις που κρατούν τις ένοπλες δυνάμεις προετοιμασμένες και διεπιχειρησιακές στον καιρό της ειρήνης.

»Προς το τέλος αυτού του μήνα θα δούμε ένα ακόμα μεγάλο παράδειγμα του ρόλου της Σούδας καθώς ξεκινά η πολυεθνική ναυτική άσκηση Phoenix Express».

«Είτε μιλάμε για την ανατολική Μεσόγειο είτε για την επιδίωξη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη μάχη για να νικήσουμε την ISIS ή τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα ο συνολικός στόχος είναι να χτίσουμε μια Ευρώπη ελεύθερη και με ειρήνη.

»Αυτοί είναι οι κύριοι στόχοι μας στην περιοχή και σε αυτούς έχουμε εστιάσει στην δραστηριότητά μας», είπε ακόμα ο Τζέφρι Πάιατ.

Σχετικά άρθρα