Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Καραμανλής jr “άδειασε” τον Καραμανλή για τα μάτια του Κυριάκου – Όλο το παρασκήνιο

Γιατί ο Καραμανλής jr “άδειασε” τον Καραμανλή για τα μάτια του Κυριάκου – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Σάββας Τσιτουρίδης,

Μπορεί πολλοί να σπεύδουν να παρουσιάσουν την παραφωνία Καραμανλή jr και τη σφοδρή απάντηση Τσιτουρίδη ως “ρήγμα” στο στρατόπεδο των καραμανλικών, ωστόσο η υποβόσκουσα κρίση στις τάξεις της ΝΔ αλλά και η αποστροφή του βουλευτή Σερρών που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων εντός της συντηρητικής παράταξης έχει ακόμα βαθύτερα και προσωπικά αίτια.

Ο Κώστας Καραμανλής του Αχχιλέα, έχοντας το προνόμιο που του παρέχει το βαρύ όνομα, εδώ και καιρό πλασάρεται ως η νέα φουρνιά – συνέχεια του καραμανλισμού στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το προφίλ αυτό ωστόσο αποδομήθηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά με τη σημερινή αποστροφή του, καθώς στην προσπάθειά του να υπερθεματίσει για την ηγεσία Μητσοτάκη καταβαράθρωσε τα έργα και τις ημέρες του ξαδέρφου του και πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίσω από την πολιτική γειτνίαση του βουλευτή Σερρών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βλέπουν ένα επερχόμενο deal για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ την επομένη των εκλογών, όπερ εντάσσεται στην προσωπική στρατηγική του Κώστα Καραμανλή jr.

Η στάση αυτή ωστόσο έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στο παραδοσιακό καραμανλικό στρατόπεδο, δεδομένου ότι την ώρα που η ηγεσία της ΝΔ επιχειρει πογκρόμ εναντίον καραμανλικών μέσα από το πρόσχημα της ανανέωσης και του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών για την ιδεολογική “καθαρότητα” του κόμματος και την πλήρη νεοφιλελευθεροποίησή του, μακρυά από τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ορισμένοι επιχειρούν με πρόσχημα το καραμανλικό DNA τους να εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ είναι εξάλλου η πρόσφατη αποκάλυψη για το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη, μετά τη δημοσιοποίηση του οποίου η ΝΔ έσπευσε να μαζέψει άρον άρον τις διαρροές περί εξοστρακισμού του πρώην Προέδρου από τα ψηφοδέλτια, ένεκα των σφοδρών αντιδράσεων.

Η σημερινή επομένως δήλωση δεν συνιστά τόσο «ρήγμα» στους κόλπους των «καραμανλικών» όσο σαφές μήνυμά τους προς την ηγεσία της ΝΔ ενόψει των σχεδιασμών Μητσοτάκη για την καθιέρωση του – αποτυχημένου μέχρι στιγμής εγχειρήματος – ενός μητσοτακικού imperium,

Και τούτο, διότι σε αντίθεση με την καραμανλική προσέγγιση της “σύνθεσης”, οι φοβίες της ηγεσίας και οι αβελτηρίες του στενού πυρήνα πέριξ αυτής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει την “καθαρότητα”.

Ως εκ τούτου, μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί την κατάσταση αυτή η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού το «καραμανλικό» εσωκομματικό στρατόπεδο είναι ιδιαιτέρως… ανήσυχο το τελευταίο διάστημα (διαγραφή Ευάγγελου Αντώναρου, νέο κόμμα από Κατερίνα Παπακώστα κτλ.). Παρότι ο κ. Τσιτουρίδης, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, δεν αποτελεί εσωκομματικό ζήτημα της ΝΔ, καθώς είχε αποστασιοποιηθεί από τα κομματικά εδώ και πολλά χρόνια, εντούτοις μια τέτοια «επίθεση» σε βουλευτή του κόμματος συνιστά αν μη τι άλλο θέμα…

Σχετικά άρθρα