Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη-βόμβα Σπίρτζη για τα «ρουσφέτια» της ΝΔ στον ΟΑΣΘ

Αποκάλυψη-βόμβα Σπίρτζη για τα «ρουσφέτια» της ΝΔ στον ΟΑΣΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Γκιουλέκας, Νέα Δημοκρατία, ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,

Αποκαλύψεις για τις ρουσφετολογικές σχέσεις των βουλευτών της ΝΔ με τις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΣΘ έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Σπίρτζης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει στα χέρια του λίστα με τουλάχιστον 75 άτομα για την πρόσληψη των οποίων είχαν ενδιαφερθεί διάφοροι βουλευτές της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα και τις επιστολές του που είδαν το φως της δημοσιότητας για «προσλήψεις ημετέρων» στον ΟΑΣΘ ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε τέτοιες σχέσεις με τις προηγούμενες διοικήσεις του Οργανισμού.

«Λίστα με 75 άτομα»

«Υπάρχει ολόκληρη λίστα με 75 άτομα για τα οποία είχαν… ενδιαφερθεί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πέντε ήταν του κ. Γκιουλέκα, ο οποίος είπε ότι νοιαζόταν για την ανεργία των συμπολιτών μας. Αυτός είναι ευγενικός τρόπος για να πεις πώς γίνεται ένα ρουσφέτι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης. Μάλιστα όπως διευκρίνισε «υπάρχουν τα στοιχεία διαθέσιμα και θα δημοσιοποιηθούν όλα για να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός».

«Δεν ξέρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τι γινόταν με τους βουλευτές της ΝΔ στον ΟΑΣΘ; Σιγά – σιγά θα αποκαλυφθούν όλα» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σπίρτζης σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ ανέφερε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού στο Δημόσιο ενώ όπως είπε θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητάς του.

Επίσης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει σχετικά με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) ώστε λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας να κατασκευάζονται στην ΕΛΒΟ.

Στέλιος Παππάς: «Θα αποκαλύψουμε όλη τη ρεμούλα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ ανέφερε ότι ήταν «μια δικαίωση του νόμου που αποτέλεσε τομή και ήρθε για να απαλλάξει την πόλη από ένα φαύλο καθεστώς».

Όπως είπε ο κ. Παππάς όταν «παραλάβαμε ήταν ένας οργανισμός σε απόλυτη χρεωκοπία και με επιχειρησιακή αδυναμία» ενώ όταν ρωτήθηκε για τη διαχείριση των προηγούμενων ετών σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Θα αποκαλύψουμε όλη τη ρεμούλα που γινόταν τόσα χρόνια. Γινόταν συνεχώς κομπίνες για να παίρνουν χρήματα. Εχω ζαλιστεί από τα εκατομμύρια…».

Για την επόμενη ημέρα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι αναγκαίο «να συνεννοηθούμε όλοι οι κοινωνικοί παράγοντες ότι το πολεοδομικό συγκρότημα είναι ενιαίο» καθώς και ότι «πρέπει να λειτουργήσουμε με λογική μετεπιβίβασης ώστε να “ανασάνει” η πόλη».

Όπως είπε «αυτό είναι που έχουμε στο μυαλό μας και πρέπει να το σχεδιάσουμε όλοι μαζί. Δεν μπορεί όλα τα λεωφορεία να περνάνε από το κέντρο».

Για την οικονομική πορεία του ΟΑΣΘ είπε ότι «το παιχνίδι το έχουμε γυρίσει» σημειώνοντας ότι «το πρώτο οχτάμηνο της θητείας της νέας διοίκησης «έχουν μειωθεί οι δαπάνες κατά 30% έως 40% σε σχέση με το

Για τον Γ. Μπουτάρη

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης και απέφυγε να δώσει συνέχεια λέγοντας:

«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δε γίνεται να επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο. Αυτά είναι μικροπολιτικές. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα για τις λεωφορειολωρίδες οι οποίες όχι μόνο έχουν «καταληφθεί» αλλά υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις γραφειοκρατικούς τύπου διαδικασίες. Ο πολίτης θέλει να εξυπηρετείται και γι’ αυτό πρέπει να συνεννοηθούμε».

Σχετικά άρθρα