Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ευρωεκλογές προκηρύχθηκαν μεταξύ 23ης και 26ης Μαΐου

Οι ευρωεκλογές προκηρύχθηκαν μεταξύ 23ης και 26ης Μαΐου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ευρωεκλογές 2019, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν μεταξύ 23ης και 26ης Μαΐου του 2019 στις 27 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικής πρότασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η 28η χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, θα έχει ήδη αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019.

Η γνωμάτευση του Ε.Κ. για τις ημερομηνίες των ευρωεκλογών υπερψηφίστηκε από την επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ε.Κ. τη Δευτέρα το βράδυ στο Στρασβούργο.

Η ολομέλεια ενέκρινε τις ημερομηνίες με 492 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 24 αποχές.

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν με ξεχωριστή ψηφοφορία το χρονοδιάγραμμα των συνόδων ολομέλειας του ΕΚ για το 2019.

Η εισηγήτρια Ντανούτα Χούμπνερ, Πολωνή ευρωβουλευτής της κεντροδεξιάς ευρωοομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) δήλωσε τα εξής:

«Οι επόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεξαχθούν στις 23-26 Μαΐου 2019.

»Ο καιρός πλησιάζει. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν από κοινού τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, για ένατη φορά στην ιστορία».

Σε συνέχεια της γνωμάτευσης του Ε.Κ., το Συμβούλιο αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία πριν από το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να δοθεί στις χώρες της Ε.Ε. επαρκής χρόνος για την οργάνωση της διεξαγωγής των ευρωεκλογών του επόμενου έτους.

Σχετικά άρθρα