Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Η Τουρκία μας κάνει «υβριδικό πόλεμο» και πρέπει να είμαστε ενωμένοι (βίντεο)

Καμμένος: Η Τουρκία μας κάνει «υβριδικό πόλεμο» και πρέπει να είμαστε ενωμένοι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Σημαία, Νησιά Αιγαίου, Πάνος Καμμένος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ενιαία εθνική θέση απέναντι στον «υβριδικό πόλεμο» που ξεκίνησε η Τουρκία ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή.

Τόνισε πως «όποιος παίρνει μια βάρκα και πάει να βάλει μια σημαία γιατί είναι Πάσχα, θα πρέπει να μπορεί κιόλας να την υπερασπιστεί ακόμη και με το αίμα του. Ας τρέχει μετά το φυλάκιο… Θα την υπερασπιστούμε βεβαίως».

Υπογράμμισε ακόμη πως: «Δεν κρύβομαι, απλά θα μιλούν αυτοί που πρέπει».

«Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει», επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος.

«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών προσθέτοντας ότι «η συνθήκη της Λοζάνης είναι δεσμευτική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».

Τι είναι ο «υβριδικός πόλεμος»

Ο «υβριδικός πόλεμος» (Hybrid Warfare) είναι μια στρατιωτική στρατηγική που συνδυάζει στοιχεία συμβατικών πολεμικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, καθώς και κυβερνοπολέμου.

Συνδυάζοντας στρατιωτικές δράσεις με ανατρεπτικές προσπάθειες, ο επιτιθέμενος προσπαθεί να αποφύγει την ευθεία απόδοση ευθυνών, κυρώσεων ή και αντεπιθέσεων.

Μέθοδοι όπως η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου.

Ο όρος «υβριδικός πόλεμος» χρησιμοποιείται ακόμα για να περιγράψει τις ευέλικτες και πολύπλοκες δυναμικές της μάχης που απαιτούν μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη και ευέλικτη απάντηση.

Σχετικά άρθρα