Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει, η απάντηση Τζανακόπουλου για τα Ίμια (βίντεο)

Η Τουρκία μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει, η απάντηση Τζανακόπουλου για τα Ίμια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ίμια, Νησιά Αιγαίου, Τουρκία,

«Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί όσο θέλει, να απειλεί όσο θέλει και να παραλογίζεται όσο θέλει το δεδομένο είναι ότι τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν. Τα σύνορα δεν αμφισβητούνται, η κυριαρχία τους είναι σαφής και προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες η Τουρκία έχει υπογράψει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση, ούτως ή άλλως η πολιτική της έντασης δεν την έχει βοηθήσει ως τώρα. Επιπλέον είναι προτιμότερο για την ασφάλεια όλων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση με σαφήνεια έχει πει ότι δεν επιβεβαιώνεται το περιστατικό που αναφέρει η Τουρκία. Το περιστατικό για υποστολή σημαίας δεν έχει συμβεί καθώς δεν υπάρχει γνώση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και έχει διαψευστεί από το ΓΕΕΘΑ.

Ερωτηθείς για το συμβάν με τους νεαρούς που ύψωσαν με δική τους πρωτοβουλία σημαία στα νησιά δίπλα στους Φούρνους ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «το σύνολο του πολιτικού κόσμου συμφωνεί ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από ιδιώτες αλλά από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».

«Η Τουρκία δεν θα πρέπει να μπερδεύει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι»

«Η σημαία σε μια τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι απλώς ότι σηκώνω μια σημαία στο σπίτι μου. Με δεδομένη την κατάσταση στο Αιγαίο πάνω από 30, 40 χρόνια καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες διότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση έντασης και δημιουργούνται περιστατικά που σε καμία περίπτωση δεν είναι θεμιτά» εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβεβαίωσε ότι «οι σημαίες εκεί που υπήρχαν υπάρχουν και η κατάσταση ελέγχεται πλήρως από το λιμενικό» προσθέτοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι η στρατηγική της κλιμάκωσης και της όξυνσης δεν της πάει καλά» μετά και τις χθεσινές αποφάσεις (17/4) της Ε.Ε.

«Χάνει διαρκώς στο κομμάτι των διεθνών σχέσεων. Δεν θα πρέπει να μπλέκει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι».

Σχετικά άρθρα