Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περιφέρεια Αττικής: Σύμβουλοι του ΚΚΕ σε κοινό μέτωπο με συμβούλους του Σγουρού κατά ΣΥΡΙΖΑ!

Περιφέρεια Αττικής: Σύμβουλοι του ΚΚΕ σε κοινό μέτωπο με συμβούλους του Σγουρού κατά ΣΥΡΙΖΑ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Πέραμα, Περιφέρεια Αττικής, ΣΥΡΙΖΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Την Τρίτη, στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μετά τις εκλογές (με απόντα τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό), η παράταξη του ΚΚΕ σε αγαστή συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους της απερχόμενης διοίκησης προσπάθησαν να αλλοιώσουν και ίσως να ματαιώσουν την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Περάματος.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος ύψους 350.000 ευρώ είχε εγκριθεί ομόφωνα με την απόφαση ΠΣ 426/2013 πριν από αρκετούς μήνες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, θέρμανση 19 σχολείων του Περάματος, αθλητικός εξοπλισμός των 19 σχολείων του Περάματος, κοινωνική διδασκαλία σε μαθητές, δεκατιανό και πρωινό σε ειδικές κατηγορίες μαθητών, ακαδημία πολιτών, δίκτυο διανομής τροφίμων, κοινωνικό εστιατόριο, κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κλπ.

Η παράταξη του ΚΚΕ με εισηγητή τον κ. Μανουσογιαννάκη αφού έκανε εισήγηση ξεπερνώντας κάθε χρονικό όριο που ορίζει ο κανονισμός, με την ανοχή του προεδρείου, στη συνέχεια κατέθεσε ομοβροντία τροπολογιών προς τον εισηγητή απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου.

Προς τιμήν του ο κ. Χρήστου προσπάθησε να εξηγήσει ότι αυτές οι τροπολογίες ενδεχόμενα να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υλοποίηση του προγράμματος και απόρριψη των πληρωμών με κίνδυνο να μην εκτελεστεί τίποτα. Στη συνέχεια ο κ. Χρήστου απέρριψε τις παράλογες αξιώσεις του ΚΚΕ.

Σε μία επίδειξη απίστευτης αθλιότητας οι περιφεριακοί σύμβουλοι της απερχόμενης διοίκησης προκειμένου να εκδικηθούν τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου για τη στάση του στις προηγούμενες εκλογές (δεν στήριξε τον κ. Σγουρό) τον άδειασαν ψηφίζοντας τροπολογίες του ΚΚΕ. Αποτέλεσμα το πρόγραμμα να περικοπεί κατά 30.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί η απαράδεκτη στάση του ΚΚΕ δια του επικεφαλής του ο οποίος με ύφος που παρέπεμπε σε φασίστα παρά σε κομμουνιστή επιτέθηκε φραστικά στους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ με εκφράσεις όπως “οι λαμογιές σας”.

Αφορμή της επίθεσης ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει την πρόταση για πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος και άμεση χωρίς καθυστερήσεις προώθηση της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που παραμένει ανεκτέλεστη για μήνες.

Για άλλη μια φορά το ΚΚΕ έπαιξε το ρόλο του εντός συστήματος. Δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ρόλο του κομπάρσου στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδυνάτων. Δεν μπορεί να αποδεχτεί την εκλογική του ήττα και ψαρεύει στα θολά νερά και στη λάσπη. Προτίμησε από τη μια να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς συμβούλους του Σγουρού (όχι όλους) και από την άλλη να κουτσουρέψει το πρόγραμμα κατά 30.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα