Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από στελέχη του κυβερνητικού χώρου απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι αστυνομικοί φύλαξης

Από στελέχη του κυβερνητικού χώρου απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι αστυνομικοί φύλαξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Νίκος Τόσκας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Από στελέχη του κυβερνητικού χώρου απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι αστυνομικοί φύλαξης, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο κανάλι Εpsilon tv, ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι οι μετακινήσεις των αστυνομικών γίνονται κατόπιν μελέτης, και όχι από άτομα που έχουν πράγματι σοβαρή ανάγκη φύλαξης, όπως για παράδειγμα ο κ. Φλαμπουράρης, κάποιοι δικαστικοί, ηγεσίες κομμάτων και άλλα πρόσωπα.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η Ν.Δ. προσπάθησε να βγει μπροστά όταν έμαθε ότι το υπουργείο προετοίμαζε την αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών από τις ασφάλειες προσώπων και χώρων, γι΄ αυτό ο κ. Μητσοτάκης προσφέρθηκε να αποδεσμευτούν το 20% των αστυνομικών από τη φύλαξη κτιρίων της Ν.Δ..

«Εμείς κόβουμε πολύ περισσότερα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αν θέλετε τα περισσότερα άτομα που κόβουμε είναι από το χώρο τον κυβερνητικό που έχει και τα λιγότερα άτομα για την προστασία του.

»Παρόλα αυτά, για να μην υπάρξουν διάφορες αιτιάσεις, εμείς κάναμε τις περισσότερες περικοπές από εκεί και προχωρήσαμε και σε άλλους χώρους», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι επί χρόνια συσσωρεύονταν αστυνομικοί στις ασφάλειες προσώπων και χώρων, κάτι που η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει από πέρσι, που αποδεσμεύτηκαν οι πρώτοι 450 και τώρα άλλοι 800 συνολικά.

«Η αρμόδια επιτροπή, πήρε αυτές τις αποφάσεις γιατί οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι ανάγκες οι συλλογικές, προέχουν των υπολοίπων αναγκών, και ειδικά υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που είχαν ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα.

»Κάποιοι δικαστικοί που είχαν δικάσει υποθέσεις πριν πάρα πολλά χρόνια, κάποιοι που δεν είχαν σοβαρό λόγο ατομικής φύλαξης, και είναι και οι ανάγκες οι γενικότερες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί με το μεταναστευτικό, με διάφορα άλλα προβλήματα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο κ. Τόσκας.

Για την υπόθεση του δήθεν βιασμού στο Πεδίον του Άρεως, ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι «κάνουν κακό στη χώρα αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρο κομματικό ή δημοσιογραφικό όφελος και δεν υπολογίζουν τις συνέπειες στην πράξη».

«Πρέπει να υπάρχει προσοχή και να ρωτάνε» πρόσθεσε.

Για την εγκληματικότητα είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως δεν έχει αυξηθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές προβληματικές περιοχές, στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση των οποίων στοχεύει και η αποδέσμευση των 800 αστυνομικών, που θα διατεθούν σε περιπολίες.

Σχετικά άρθρα