Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας έθεσε στον Γιλντιρίμ το θέμα των δύο αξιωματικών – Τι είπαν στο τηλέφωνο

Ο Τσίπρας έθεσε στον Γιλντιρίμ το θέμα των δύο αξιωματικών – Τι είπαν στο τηλέφωνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Μπαλταδώρος, Δημήτρης Κουκλατζής, Ελληνικός Στρατός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Πολεμική Αεροπορία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σκύρος, Τουρκία,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είχε ο Τούρκος ομόλογός του με αφορμή το δυστύχημα και το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου λίγο πριν προσγειωθεί στη Σκύρο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε σήμερα το απόγευμα τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.

Πέραν τούτων ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τους δύο αξιωματικούς και δεσμεύθηκε πως θα τον κρατά ενήμερο.

Επιπλέον, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν.

Βαρύ πένθος για τον πιλότο μας – Τσίπρας: Χάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο την ώρα του καθήκοντος

Βαρύ έχει πέσει το πένθος για τον τραγικό θάνατο του Σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, που ήταν ο πιλότος του μοιραίου Mirage που συνετρίβη λίγα λεπτά πριν την προσγείωσή του στη Σκύρο.

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του χειριστή του Mirage εξέφρασε με ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη.

»Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου έχασε τη ζωή του.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

»Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε.

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι η μνήμη του θα γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος κατέπεσε 9 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου, ενώ επέστρεφε με το ζευγάρι του από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα δυο αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη τα οποία όμως όταν έφτασαν στο σημείο είχαν ήδη αποχωρήσει.

Το μαχητικό ήταν το «νούμερο 1» ομάδας δυο αεροσκαφών, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού και φέρεται να χάθηκε κατά τη διαδικασία προσγείωσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΑ, αναφέρεται: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Σχετικά άρθρα