Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με λύσσα -εφημερίδες και site- “βαράνε” το άνοιγμα Τσίπρα στη δημοκρατική παράταξη

Με λύσσα -εφημερίδες και site- “βαράνε” το άνοιγμα Τσίπρα στη δημοκρατική παράταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοκρατική Παράταξη, ΣΥΡΙΖΑ,

Ενορχηστρωμένη επιχείρηση από συστημικά ΜΜΕ να μην προκληθούν εκλογές το Φθινόπωρο, να ανακόψουν την πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την πρωθυπουργία και να καλλιεργήσουν κλίμα διάσπασης και διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι η συνεχής υπερ-προβολή “εσωκομματικών” απόψεων που εμφανίζονται ενάντια στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνική πλειοψηφία της δημοκρατικής παράταξης, ενώ ήδη η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος υπερψήφισε την εισήγηση Τσίπρα, αποσκοπεί στο να εμφανίσει την αξιωματική αντιπολίτευση βαθιά διχασμένη ως προς την απόφασή της να μετασχηματιστεί σε δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, να δημιουργήσει κλίμα “ανασφάλειας” στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να προσχωρήσουν ή να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η συγκυβέρνηση να κρατηθεί πάση θυσία στην εξουσία.

Αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το εξής, για να γίνει αντιληπτό το στρατήγημά του: καλεί κεντροαριστερούς βουλευτές να “μετανοήσουν”, έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε να πετύχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. α) Να “χαλάσει” τα σχέδια της κυβέρνησης για “προεδρική πλειοψηφία” μέσα από την υπάρχουσα Βουλή και β) ακόμα και να ρίξει τη συγκυβέρνηση το Φθινόπωρο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να φεύγουν από το απόκομμα Βενιζέλου – Αλ Σάλεχ και να περνάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ευφυές και επιθετικό σχέδιο που έχει τρομοκρατήσει το Μαξίμου, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ παραπαίει, δεν αντέχει άλλο να παίζει μνημονιακά, βουλευτές του κόμματος Βενιζέλου – Αλ Σάλεχ επικαλούμενοι τη… σοσιαλιστική ιδεολογία τους ήδη δημιουργούν προβλήματα μέσα στη συγκυβέρνηση, είναι με το ένα πόδι έτοιμοι να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και να βρουν την ησυχία τους (αλλά και να εξασφαλίσουν τη σωτηρία των ψυχών τους και ίσως των εδρών τους).

Το μόνο επικοινωνιακό όπλο που μπορούν να σκεφτούν οι μικρόνοες της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι να καλλιεργούν συνεχώς κλίμα φόβου, ανασφάλειας και διάσπασης, ώστε να μην μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να πείσει ούτε τους βουλευτές αλλά ούτε και οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις να πάνε μαζί του.

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν όμως, κι αυτό διαφεύγει από τα επικοινωνιακά… λαγωνικά του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον μόνος του. Το προσκλητήριό του ήδη έχει αρχίσει να κερδίζει συμμάχους ικανούς όχι μόνο να αναχαιτίσουν την χαζοπροπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και να δώσουν μάχες μέσα στην κοινωνία, με οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης, ώστε οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να ηττηθούν σε όλα τα μέτωπα.

Ναι, αλήθεια είναι, ότι όλο το παλαιοκομματικό εκδοτικό σύστημα λυσσά κατά του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά, όπως μας είπε με νόημα άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα μιντικακά πράγματα, “όλοι αυτοί είναι τελειωμένοι, έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες, τώρα πολεμάνε τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των εφημερίδων και των σάιτ τους, αλήθεια -όμως- την επόμενη ημέρα, όταν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, τι θα απογίνουν; Δεν το σκέφτονται, δεν έχουν μάθει να βλέπουν μακριά. Κοντόφθαλμοι κατσαπλιάδες των μίντια ήταν και συνεχίζουν να είναι”.

Σχετικά άρθρα