Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρεσβεία Ισραήλ: Ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς υποκινούν σε επιθέσεις στα σύνορά μας με τη Γάζα

Πρεσβεία Ισραήλ: Ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς υποκινούν σε επιθέσεις στα σύνορά μας με τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Ισμαήλ Χανίγιε, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Την εκστρατεία τρομοκρατίας της Χαμάς, του φιλότουρκου παλαιστινιακού βραχίονα των «Αδελφών Μουσουλμάνων», καταδικάζει με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ, μία εκστρατεία, που όπως τονίζεται, βρίσκεται υπό την κάλυψη των βίαιων διαδηλώσεων για την παραβίαση των ισραηλινών συνόρων.

Σύμφωνα με την Ισραηλινή Πρεσβεία τρομοκράτες της Χαμάς, κάποιοι οπλισμένοι, ανακατεύονται με τα πλήθη, και προτρέπουν σε βία τους διαδηλωτές, ενώ οι ίδιοι προχωρούν σε επιθέσεις στα σύνορα πυροβολώντας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και τοποθετώντας εκρηκτικά.

Αναφορικά με τις συγκρούσεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, το ενημερωτικό δελτίο αναφέρει πως αποτελούν στην πραγματικότητα προμελετημένες βίαιες ταραχές που έχουν ενορχηστρωθεί από την Χαμάς και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου, που συμπίπτει με την 70η Επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

«Οι διαδηλώσεις δεν είναι αυθόρμητες. Η Χαμάς διοργανώνει, χρηματοδοτεί και επιβραβεύει τους συμμετέχοντες.

»Εδώ και μία δεκαετία, η ελευθερία της έκφρασης καταπιέζεται στη Λωρίδα της Γάζας.

»Καμία δημόσια διαδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκεί χωρίς την έγκριση και υποστήριξη της Χαμάς», σημειώνει.

Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στις ταραχές την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 10, ήταν αποδεδειγμένα τρομοκράτες της Χαμάς».

Όπως τονίζει το ενημερωτικό δελτίο της Ισραηλινής Πρεσβείας η Γάζα δεν βρίσκεται υπό κατοχή.

«Το Ισραήλ αποχώρησε τελείως από την Γάζα πριν 12 χρόνια και δεν έχει καμία παρουσία εκεί.

»Δεν υπάρχει πολιορκία της Γάζας. Δεκάδες τόνοι βασικών αγαθών εισέρχονται στη Γάζα καθημερινά.

»Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Γάζας οφείλονται στο γεγονός ότι το καθεστώς της Χαμάς ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να καταστρέψει το Ισραήλ αντί να επενδύει στην ευημερία των πολιτών του.

»Η Χαμάς έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην τελευταία εκστρατεία της σύγκρουσης και των ταραχών, κάτι που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομία της Γάζας.

»Επιπρόσθετα, η Παλαιστινιακή Αρχή έχει επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στη Γάζα εδώ και έναν χρόνο, παρακρατώντας μισθούς και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζεται πως το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να προφυλάξει τα σύνορά του με κάθε μέσο.

Διαβάστε το ολόκληρο το ενημερωτικό της Πρεσβείας του Ισραήλ:

Συνεχίζεται η εκστρατεία τρομοκρατίας της Χαμάς υπό την κάλυψη των βίαιων διαδηλώσεων για την παραβίαση των Ισραηλινών Συνόρων

Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση με δεδηλωμένο στόχο την καταστροφή του Ισραήλ.

Προσπαθεί να δολοφονήσει Ισραηλινούς με ρίψεις ρουκετών, την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών και την κατασκευή επιθετικών σηράγγων που διεισδύουν σε ισραηλινό έδαφος για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι σημερινές συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λωρίδας της Γάζας, αποτελούν στην πραγματικότητα προμελετημένες βίαιες ταραχές που έχουν ενορχηστρωθεί από την Χαμάς.

Θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαϊου, που συμπίπτει με την 70η Επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Οι διαδηλώσεις δεν είναι αυθόρμητες. Η Χαμάς διοργανώνει, χρηματοδοτεί και επιβραβεύει τους συμμετέχοντες.

Εδώ και μία δεκαετία, η ελευθερία της έκφρασης καταπιέζεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Καμία δημόσια διαδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκεί χωρίς την έγκριση και υποστήριξη της Χαμάς.

Η Χαμάς επιδιώκει την μαζική διείσδυση ενός εξαγριωμένου όχλου δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων μέσα στο κυρίαρχο έδαφος του Ισραήλ με μία μαζική έφοδο εναντίον των ισραηλινών συνόρων με σκοπό την παραβίασή τους.

Μιλώντας σε Παλαιστίνιους στον χώρο των ταραχών την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, δήλωσε ότι:

«Θα συνεχιστούν μέχρι να εξαφανιστούν τα σύνορα», προσθέτοντας ότι «εάν πεινάτε, να φάτε τα συκώτια των Ισραηλινών».

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δήλωσε ότι:

«Την (περασμένη) Παρασκευή σταματήσαμε στα σύνορα. Την επόμενη φορά δεν ξέρουμε που θα βρίσκονται τα σύνορα».

Τρομοκράτες της Χαμάς, κάποιοι οπλισμένοι, ανακατεύονται με τα πλήθη, και προτρέπουν σε βία τους διαδηλωτές, ενώ οι ίδιοι προχωρούν σε επιθέσεις στα σύνορα πυροβολώντας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και τοποθετώντας εκρηκτικά.

Οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται κυνικά γυναίκες και παιδιά, στέλνοντάς τους εσκεμμένα στο συνοριακό φράκτη προκειμένου να τραυματιστούν και να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες για τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στις ταραχές την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 10, ήταν αποδεδειγμένα τρομοκράτες της Χαμάς.

Η Χαμάς ξεκίνησε δεύτερο γύρο βίαιων ταραχών την Παρασκευή. Εχει ενθαρρύνει μάζες Παλαιστινίων να κατακλύσουν τα σύνορα.

Στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κάνει έκκληση σε ακτιβιστές να κατασκευάσουν βόμβες μολότοφ και να συγκεντρώσουν λάστιχα για κάψιμο.

Επίσης κάνει έκκληση στους ελεύθερους σκοπευτές της να πυροβολήσουν εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.

Η Γάζα δεν βρίσκεται υπό κατοχή. Το Ισραήλ αποχώρησε τελείως από την Γάζα πριν 12 χρόνια και δεν έχει καμία παρουσία εκεί.

Δεν υπάρχει πολιορκία της Γάζας. Δεκάδες τόνοι βασικών αγαθών εισέρχονται στη Γάζα καθημερινά.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Γάζας οφείλονται στο γεγονός ότι το καθεστώς της Χαμάς ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να καταστρέψει το Ισραήλ αντί να επενδύει στην ευημερία των πολιτών του.

Η Χαμάς έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην τελευταία εκστρατεία της σύγκρουσης και των ταραχών, κάτι που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομία της Γάζας.

Επιπρόσθετα, η Παλαιστινιακή Αρχή έχει επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στη Γάζα εδώ και έναν χρόνο, παρακρατώντας μισθούς και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση.

Η διεθνής Κοινότητα, και εκείνες οι χώρες που έχουν χαρακτηρίσει την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, μεταξύ των οποίων και όλες οι χώρες της E.E, πρέπει να καταδικάσουν τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών συνόρων και να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς ώστε να σταματήσει να εκθέτει σε κίνδυνο τους πολίτες της.

Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να προφυλάξει τα σύνορά του με κάθε μέσο.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν πυροβολούν αδιακρίτως, αλλά προσπαθούν να στοχεύσουν μόνο τρομοκράτες και επικίνδυνους ταραξίες.

Μοναδικό συμφέρουν του Ισραήλ είναι η προστασία των συνόρων και των πολιτών του, όχι να βλάψει αθώους, πόσο μάλλον γυναίκες και παιδιά.

Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά στον κίνδυνο παραβίασης των συνόρων της από εξαγριωμένο όχλο πόσο μάλλον ως μέρος μιας εκστρατείας που έχει ενορχηστρωθεί από τρομοκρατική οργάνωση.

Σχετικά άρθρα