Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Καμμένου: Έτοιμοι για κάθε απειλή – Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε

Μήνυμα Καμμένου: Έτοιμοι για κάθε απειλή – Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτρης Κουκλατζής, Ικαρία, Πάνος Καμμένος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Στην Ικαρία βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποτροπής στην οποιαδήποτε απειλή.Ο κ. Καμμένος έκανε και αναφορά στυς δύο Έλληνες στρατιωτικούς τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές στην Τουρκία.

«Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω. Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες ο κ. Καμμένος τόνισε ότι είναι υπερήφανος για το εγχείρημα του «Έτους Εθνοφυλακής».

«Έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «Είμαστε έτοιμοι – και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα – να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς να περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους. Μόνο με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει».

Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. «Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις», πρόσθεσε.

«Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό», επεσήμανε για όσους προχωρούν σε προκλήσεις απειλές και ύβρεις.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε».

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά άρθρα