Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή να “ξετινάξουν” όλα τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis

Εντολή να “ξετινάξουν” όλα τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μάριος Σαλμάς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, Φάρμακα, Φαρμακοβιομηχανία,

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis αφού η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη ζητά άνοιγμα λογαριασμών για τους δέκα εμπλεκόμενους πολιτικούς.

Με έγγραφό της προς όλες τις τράπεζες, αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η κυρία Τουλουπάκη, ζητά να λάβει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των δέκα πολιτικών προσώπων (σ.σ. για τα πρόσωπα αυτά η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή), καθώς και των συζύγων και των ενήλικων τέκνων τους. Συνολικά πρόκειται για 38 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία, που καταδεικνύει την πρόθεση της Εισαγγελίας να προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, αφορά στους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γεώργιο Κουτρουμάνη, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Το εισαγγελικό αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών διαβιβάστηκε ήδη στα πιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Novartis, η Εισαγγελία ερευνά περιουσιακά στοιχειά εκατοντάδων γιατρών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Σχετικά άρθρα