Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Η ενίσχυση των εργαζομένων το στοίχημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τζανακόπουλος: Η ενίσχυση των εργαζομένων το στοίχημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ,

Το στοίχημα της διακυβέρνησης είναι από τη μια η αριστερή σοσιαλδημοκρατική διαχείριση και από την άλλη, μια σειρά αριστερών ριζοσπαστικών τομών, ιδιαίτερα στο πεδίο των εργασιακών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η εποχή».

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, «το στοίχημα της αριστερής ταυτότητας της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ» που θα είναι η κεντρική πολιτική στόχευση, ειδικά μετά τον Αύγουστο, «πρέπει να είναι η μισθολογική ενίσχυση των εργαζομένων, αλλά και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης».

Μιλώντας για τους άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος, είπε ότι «πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες στην επενδυτική πολιτική, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που θα έχει στόχο να αναβαθμίσει τη θέση της χώρας στον διεθνή καταμερισμό, μέσω της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών και της ενίσχυσης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και με κεντρική αναφορά στις δυνάμεις της εργασίας και τη μισθολογική και διαπραγματευτική τους υποστήριξη».

Παράλληλα, είπε ότι η διαμόρφωση του προγράμματος, αποτελεί τη συμπύκνωση μιας πολιτικής που συζητείται από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και μεταβιβάζεται προς την πλευρά της κυβέρνησης.

Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Δ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τέταρτη αξιολόγηση, εφόσον «δεν προκύπτουν δημοσιονομικά θέματα, αλλά αντιθέτως οι στόχοι επιτυγχάνονται με υπεραποδόσεις» και απαντώντας σε δημοσιεύματα για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, είπε ότι δεν πρέπει να δίνουμε βάση, υπενθυμίζοντας: «Κατά τη διάρκεια της τρίτης αξιολόγησης υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι οι δανειστές απαιτούν τη μείωση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα, ο οποίος τελικά αυξήθηκε κατά 260 εκατ». Πρόσθεσε επίσης, ότι «το ΔΝΤ δεν σκοπεύει να βάλει εμπόδια, ούτε να δημιουργήσει δυσκολίες στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, καθώς αυτό δεν συμφέρει κανέναν».

Σχετικά άρθρα