Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας στέλνει στο… ταμείο αναδρομικά όποιον υπουργό πήρε επίδομα ενοικίου

Ο Τσίπρας στέλνει στο… ταμείο αναδρομικά όποιον υπουργό πήρε επίδομα ενοικίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημητρίου, Επίδομα Ενοικίου, Ράνια Αντωνοπούλου,

Να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν λάβει εξωκοινοβουελυτικοί υπουργοί από τις αρχές του 2015 υποχρεώνει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς έκαναν χρήση της διάταξης Μάρδα στα κρατικά ταμεία.

Η διάταξη, η οποία είχε ανοίξει το δρόμο για την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου επειδή λάμβανε νόμιμα το σχετικό επίδομα ενοικίου, αποτελεί και επίσημα παρελθόν, με την τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την επίμαχη διάταξη είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα να “τελειώνει” την υπόθεση και παράλληλα τις προσπάθειες να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης έναντι των προκατόχων της, μέσα από την άμεση αποδοχή της παραίτησης της κας Αντωνοπούλου και του συζύγου της, Δημήτρη Παπαδημητρίου για λόγους ευθιξίας.

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η τροπολογία που θα καταργεί το επίδομα διαμονής για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή.

Η εν λόγω τροπολογί, η οποία αφορά μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή και προβλέπει ότι η κατάργηση του μέτρου θα ισχύει αναδρομικά από την ημέρα που είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος (1/2/2015).

Για αυτόν τον λόγο θα είναι υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων για όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, αναπληρωτές ή υφυπουργούς είχαν λάβει επίδομα.

Σχετικά άρθρα