Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της EBRD – “Κλείδωσαν” επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της EBRD – “Κλείδωσαν” επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διεθνής Αναπτυξιακή Τράπεζα EBRD, Μέγαρο Μαξίμου, Οικονομική Ανάπτυξη,

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σούμα Τσακραμπάρτι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας αλλά και οι επενδύσεις της Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στο στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης ο πρωθυπουργός επεσήμανε τα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Σούμα Τσακραμπάρτι συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει.

Όπως τονίζεται, η δραστηριότητα της τράπεζας θα επεκταθεί τόσο χρονικά, ως το 2025, όσο και σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής, αλλά και με επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της EBRD έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Έως 600 εκατ. ευρώ θα επενδύσει φέτος στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρός της, Σούμα Τσακραμπάρτι.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη θα ζητήσει από το Συμβούλιό της να εγκρίνει την παράταση της αποστολής της στην Ελλάδα για πέντε χρόνια μέχρι το 2025, δήλωσε ο πρόεδρός της Σούμα Τσακραμπάρτι, στο Reuters.

«Τον Απρίλιο θα καταθέσουμε την πρότασή μας στο Συμβούλιο για παράταση της αποστολής μας έως το 2025. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί η έγκριση», δήλωσε ο κ. Τσακραμπάρτι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρίνισε επίσης, ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 400-600 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα μόνο για το τρέχον έτος.

«Η Ελλάδα είναι ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά από 37 χώρες για την τράπεζά μας. Έχουν γίνει πολλά, αλλά θα γίνουν πολλά περισσότερα. Θέλουμε να εμπλακούμε σε όσα περισσότερα προγράμματα είναι δυνατό σε τομείς, όπως ο τουρισμός, τα ακίνητα και οι ανανεώσιμες πηγές αλλά και σε νέους τομείς όπως η αγροτική επιχειρηματικότητα και άλλα προγράμματα πράσινης ενέργειας μέχρι το 2020», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με την παράταση της αποστολής, η τράπεζα θα μπορεί να κάνει περισσότερα με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν υπέροχες ιδέες αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις υλοποιήσουν», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα