Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξυδάκης: Δεν θα επιτρέψουμε στους υπόδικους να μετατρέψουν την Δημοκρατία σε “δημοκρατία της Βαϊμάρης”

Ξυδάκης: Δεν θα επιτρέψουμε στους υπόδικους να μετατρέψουν  την Δημοκρατία σε “δημοκρατία της Βαϊμάρης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Λαγός, Νίκος Ξυδάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή,

Τη βεβαιότητα ότι το επεισόδιο που προκλήθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγό, δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο επεισόδιο, εξέφρασε μιλώντας νωρίτερα  στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Το σημερινό επεισόδιο “εντάσσεται σε μία κατασκευασμένη και προσεκτικά ακολουθούμενη στρατηγική χαμηλής έντασης από τη Χρυσή Αυγή, καθώς εξελίσσεται η δίκη που την αφορά, για φόνους και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Έχουν ολοκληρωθεί στη μεγάλη αυτή δίκη οι μαρτυρικές καταθέσεις με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, ποινικό και πολιτικό, και το δικαστήριο τώρα ακολουθεί την εξέταση σωρείας πολύ ισχυρών τεκμηρίων, γραπτών, ηχητικών και οπτικοακουστικών”, ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης.

“Θα πρέπει ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, φορείς βαριάς κληρονομιάς των πολλών φάσεων και συνταγματικών πολιτευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας επί δύο αιώνες, ως φορείς της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας όπως επανιδρύθηκε από το 1974 και συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, να δώσουμε μήνυμα στις νεότερες γενεές και σε αυτούς που μας παρακολουθούν σε αυτή την ιστορική περιπέτεια, ότι η Δημοκρατία, μπορεί μεν να ανέχεται, να συμπεριλαμβάνει, να συνθέτει, να αγκαλιάζει, να μεγαθυμεί, να συγχωρεί.

Ωστόσο ποτέ δεν συγχωρεί τους αρνητές της Δημοκρατίας, τους υβριστές του δημοκρατικού φρονήματος του ελληνικού λαού και τους καθυβριστές της ιστορικής μνήμης”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην ολομέλεια.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αρνητή και υπόδικο να μετατρέψει την Ελληνική Δημοκρατία του 2018 σε δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1933. Κατόπιν τούτων περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να συμμετάσχουμε σε μία συζήτηση για το πώς, όχι μόνο θα εξαντλήσουμε τα όρια του κανονισμού της Βουλής, αλλά πώς ενδεχομένως θα συγκλίνουμε για να ενισχύσουμε τον κανονισμό, εν ανάγκη και με συνταγματική αναθεώρηση”.

Ο Νίκος Ξυδάκης προέβλεψε ότι “τα επεισόδια εκ μέρους της Χρυσής Αυγής δεν θα σταματήσουν εδώ” και ότι “οι αρνητές της Δημοκρατίας δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κανένα μέσο και κανένα πολιτικό πεδίο από αυτά που ανοίγονται μπροστά μας, είτε στα μεγάλα εθνικά θέματα, είτε στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, για να κάνουν τη δική τους προπαγάνδα”.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα