Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιλίρ Μέτα «ξεμπλόκαρε» τη διαπραγμάτευση για την ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας

Ο Ιλίρ Μέτα «ξεμπλόκαρε» τη διαπραγμάτευση για την ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βαλκάνια, Ιλίρ Μέτα, Ιόνιο Πέλαγος, Ντιτμίρ Μπουσάτι,

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, παραχώρησε την εξουσιοδότηση τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντιτμίρ Μπουσάτι να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τα θέματα που συζητούνται μεταξύ των δύο χωρών. Η είδηση επιβεβαιώθηκε επίσημα από την Προεδρία της Αλβανίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

«Μετά από αίτημα του Υπουργού για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις, ο Πρόεδρος παρείχε (τη Δευτέρα) στον Υπουργό για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ντιτμίρ Μπουσάτι πλήρη εξουσιοδότηση στη διαπραγματευτική ομάδα της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τη διαπραγμάτευση του σχεδίου συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Δημοκρατία της Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορά τους», αναφέρει η Προεδρία της Αλβανίας.

Επιπροσθέτως μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος ζητά από το Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, τα αλβανικά κρατικά όργανα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αυτές και στην Ομάδα Διαπραγμάτευσης να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους προς το Σύνταγμα, της απόφασης αριθ. 15, 15.04.2010 του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του Διεθνούς Δικαίου, στις οποίες έχει προσχωρήσει η Αλβανία και του εσωτερικού νομικού πλαισίου για τη διαφύλαξη και άσκηση εδαφικής κυριαρχίας και διεθνούς δικαιοδοσίας και για την προάσπιση της ασφάλειας και των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων της χώρας.

Σχετικά άρθρα