Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτσιόρλας: Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Πιτσιόρλας: Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιομηχανία, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Θεσσαλονίκη, Στέργιος Πιτσιόρλας, Υπουργείο Οικονομικών,

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση διερευνά κάθε δυνατότητα να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 1ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Σερβίας, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

“Εμείς αυτή τη στιγμή διερευνούμε κάθε δυνατότητα να βρούμε λύση για την ΕΒΖ. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω τώρα.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη βιομηχανία και να βρούμε μια βιώσιμη λύση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα διατηρήσει ανοιχτή τη Βιομηχανία Ζάχαρης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιόρλας.

Στο μεταξύ, σε επιστολή τους στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι 2.500 τευτλοπαραγωγοί της ΕΒΖ ζητούν την εξόφλησή τους για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν στην ΕΒΖ το 2017, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά και να δώσει “εντολή για επαναλειτουργία των εργοστασίων της βιομηχανίας”.

Tευτλοπαραγωγοί των Σερρών, της Ορεστιάδας, της Κ. Μακεδονίας και της Λάρισας, στην επιστολή τους αναφέρονται στη διυπουργική συνάντηση της περασμένης Παρασκευής και τονίζουν πως δεν γίνεται “η μεγαλύτερη καθετοποιημένη αγροτική βιομηχανία της χώρας να γίνεται έρμαιο των τραπεζιτών και των μεγαλοεισαγωγέων”.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους, οι τευτλοπαραγωγοί τονίζουν πως “η εταιρεία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο, γιατί εδώ και πέντε μήνες ουδείς από τους εμπλεκόμενους φορείς (πιστώτρια τράπεζα, υπουργεία, διοίκηση), φαίνεται ικανός να δώσει λύση. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να χάσει ένα εθνικό προϊόν μετά από 57 ολόκληρα χρόνια”.

Σχετικά άρθρα