Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασιλική Θάνου: Πίσω από τους πολέμιους μου κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

Βασιλική Θάνου: Πίσω από τους πολέμιους μου κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

«Οι πολέμιοι κατά του προσώπου μου είναι μόνον εκείνοι πίσω από τους οποίους κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» αναφέρει η Βασιλική Θάνου, προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως επισημαίνει η κ. Θάνου, οι «εναντίον της βολές» προέρχονται «πάντοτε από τα ίδια, ελάχιστα πρόσωπα» εξαιτίας της θέσης της κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ερωτηθείσα σχετικά με την αρνητική κριτική προς το πρόσωπό της για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις της, η κ. Θάνου υπενθυμίζει την διαχρονική δημόσια τοποθέτησή της εναντίον των μνημονιακών νόμων και τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να στηρίξει τη θέση της:

«Το έπραξα αυτό διότι πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όταν κάποιος κατέχει μια θεσμική θέση όπως η θέση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ή του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, πέραν των στενών συνδικαλιστικών ή υπηρεσιακών του καθηκόντων δικαιούται και υποχρεούται να λαμβάνει θέση δημόσια σε γενικότερα σοβαρά κοινωνικά ή εθνικά ζητήματα» σημειώνει.

Κληθείσα να σχολιάσει τις εις βάρος της επικρίσεις για πολιτική συναλλαγή με την αποδοχή τής θέσης της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού η κ. Θάνου αναφέρεται «στην αιφνιδιαστική παραίτηση τον Μάιο του 2012 του εν ενεργεία τότε προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εν ενεργεία Αεροπαγίτη Χαρ. Αθανασίου και την ανακοίνωση την ίδια μέρα της υποψηφιότητάς του ως βουλευτή Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.».

«Κανείς δεν ξεχνάει ότι ο Χαρ. Αθανασίου ως πρώτος κατ΄ αλφαβητική σειρά από τους βουλευτές, τον Οκτώβριο του 2012 ψήφισε στα μνημονιακά μέτρα “ναι σε όλα”.

»Περιέργως τα ίδια αυτά πρόσωπα ενοχλούνται τώρα επειδή εγώ ανέλαβα τη διεύθυνση και μάλιστα αμισθί του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού» παρατηρεί για να προσθέσει:

«Αποδέχθηκα την πρόταση για τη θέση αυτή, μετά την συνταξιοδότησή μου, οπότε ως ελεύθερος Έλληνας πολίτης είχα κάθε δικαίωμα να επιλέξω οποιαδήποτε θέση, διότι έκρινα ότι με την μακροχρόνια εμπειρία και τις νομικές γνώσεις μου έπρεπε να βοηθήσω τον πρωθυπουργό στον αγώνα που κάνει για να εξέλθει η χώρα από την οικονομική κρίση και για να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τα μνημόνια».

Τέλος ως προς την λειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη διάρκεια της προεδρίας της, η κ. Θάνου είπε ότι η θητεία της συνέπεσε με πολύ δύσκολη περίοδο, και τόνισε ότι «πάντοτε ο τρόπος των ενεργειών μας και της διατύπωσης του λόγου μας ήταν πολύ προσεκτικός και ανάλογος με την ευπρέπεια και το επίπεδο που αρμόζουν με την δικαστική μας ιδιότητα και κανείς δεν μας καταλόγισε κομματική χροιά».

Όπως επισημαίνει «επί των ημερών της θητείας μου, η Ένωση απολάμβανε κύρος και σεβασμό και οι δικαστές είχαν την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σχετικά άρθρα