Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Διαμαντοπούλου προσβλήθηκε από τις δηλώσεις του Νανόπουλου

Η Διαμαντοπούλου προσβλήθηκε από τις δηλώσεις του Νανόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CERN, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Νανόπουλος,

Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου έβγαλε οργισμένη ανακοίνωση τονίζοντας ότι ο διακεκριμένος επιστήμονας  Δημήτρης Νανόπουλος που τιμά την Ελλάδα στο Cern την πρόσβαλε.

Αφορμή οι δηλώσεις του Δημήτρη Νανόπουλου στο Mega, που είναι σήμερα υποψήφιος διευθυντής του Cern.

Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Texas αποκάλυψε μάλιστα πώς όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να τον παύσει από εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο.

Όπως είπε ο καθηγητής όταν έφτασε στο CERN δέχθηκε ένα e-mail από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας το οποίο ενημέρωνε για τον αντικαταστάτη του.

Η ευθύνη μάλιστα βάραινε την Άννα Διαμαντοπούλου ενώ αποκαταστάθηκε στη θέση του μόλις ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός

Διαβάστε τι έγραψε στο facebook η Άννα Διαμαντοπούλου:

Ο κύριος Δημήτρης Νανόπουλος είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας που έχει διακριθεί για το έργο του διεθνώς. Στη σημερινή εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” αναφέρθηκε με προσβλητικό τρόπο σε μένα, κυρίως όμως διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τον διορισμό του ως εθνικό εκπρόσωπο για το CERN.
Επειδή, ως υπουργός παιδείας αρνήθηκα το δικαίωμα του υπουργού να διορίζει επιστήμονες, όλοι οι διορισμοί εθνικών αντιπροσώπων, μετά τη λήξη της θητείας τους, ανανεώνονταν με διεθνείς προκηρύξεις. Παραθέτω αυτούσιο το δελτίο τύπου του Μαΐου του 2011 που απαντούσε και πάλι σε αυτά που σήμερα αναφέρθηκε ο κύριος Νανόπουλος.
Δεν θα ήθελα δε να ανοίξει μία ευρύτερη συζήτηση γύρω από τη θητεία του και τις οικονομικές διεκδικήσεις και απαιτήσεις του ως πρόεδρου, του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Δελτίο Τύπου 05/05/2011

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, στην εκπομπή της ΝΕΤ «Έχει γούστο», στις 04/05/2011, αφήνοντας υπονοούμενα για τη μη ανανέωση της θητείας του ως εθνικού εκπροσώπου στο Συμβούλιο CERN, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η θητεία του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου, ως εθνικού εκπρόσωπου στο Συμβούλιο CERN, διήρκεσε από τις 15/02/2005 έως τις 03/12/2010.
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου θητείας των εθνικών εκπροσώπων, δόθηκε – ως είθισται διεθνώς – μέσω προκήρυξης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), (Μάιος 2010), η δυνατότητα σε νέους εθνικούς εκπρόσωπους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες των Συμβουλίων/ Επιτροπών της Ε.Ε., ώστε να αποκτούν νέες εμπειρίες, να διευρύνουν τον επιστημονικό τους ορίζοντα και παράλληλα να εμπλουτίζονται οι συζητήσεις με νέες ιδέες και απόψεις. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ και ενημερώθηκαν όλοι οι εθνικοί εκπρόσωποι των οποίων έληγε η θητεία.
Στην ανοιχτή πρόσκληση της Υπηρεσίας ανταποκρίθηκαν εμπειρογνώμονες από ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, ωστόσο δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή από πλευράς του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, οι νέοι εθνικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν με Απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σχετικά άρθρα