Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ηλίας Κασιδιάρης, Μουσταφά Μουσταφά, Νίκος Βούτσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή,

Ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καλούνται το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις φραστικές επιθέσεις τους σε βάρος μελών του κοινοβουλίου.

Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καλείται ενώπιον της Επιτροπής, μετά την πρωτοφανή προτροπή του προς Έλληνες βουλευτές να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής καλείται, επίσης, διότι παρείχε πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του, στην επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου προς την Ολομέλεια, με επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, έχει επισημάνει ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας» ανέφερε ο κ. Βούτσης προς την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σχετικά άρθρα