Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάππας σε ΝΔ: Κάνετε κίνηση αντιπερισπασμού για να βγείτε από τη σωρεία σκανδάλων

Λάππας σε ΝΔ: Κάνετε κίνηση αντιπερισπασμού για να βγείτε από τη σωρεία σκανδάλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σκάνδαλο Novartis, Σπύρος Λάππας, ΣΥΡΙΖΑ,

Κίνηση αντιπερισπασμού υπό το βάρος των σκανδάλων που βαρύνουν τη ΝΔ χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, την πρόταση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με ενδεχόμενες ευθύνες τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του φαρμάκου.

«Κάνετε μια κίνηση αντιπερισπασμού για να βγείτε από τη σωρεία των σκανδάλων που σας βαρύνουν» καταλόγισε στη ΝΔ ο κ. Λάππας και επικαλέστηκε τις νέες αποκαλύψεις που βασίζονται σε γερμανικά στοιχεία για μίζες της περιόδου 2003-2007 σε κρατικούς αξιωματούχους σχετικά την υλοποίηση έργων του Μετρό.

«Και αυτό σκευωρία είναι με σκευωρό την κυρία Μέρκελ;» διερωτήθηκε ο κ. Λάππας επικαλούμενος τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί σκευωρία.

«Έχετε ηθικό μειονέκτημα» πρόσθεσε σε ανάλογο τόνο απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λάππας κάλεσε επίσης τη ΝΔ να αποφανθεί εάν τελικά θεωρεί σκάνδαλο ή όχι την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα θύμισε ότι αρχικά η ΝΔ μιλούσε για σκευωρία αλλά τώρα καταθέτει πρόταση προκειμένου να διερευνηθεί η ίδια υπόθεση.

«Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά του πρωθυπουργού γιατί μίλησε για σκάνδαλο και τώρα εσείς ζητάτε προανακριτική;» διερωτήθηκε ο κ. Λάππας απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και σημείωσε ότι δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την στάση της ΝΔ η οποία απείχε από την ψηφοφορία για την Προανακριτική του σκανδάλου της Novartis.

Ο εισηγητής της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη ότι στην περίπτωση του κ. Κουρουμπλή έχει επέλθει παραγραφή για ενδεχόμενα αδικήματα.

Σχετικά άρθρα