Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Ντινόπουλος: Δεν υπάρχει πρόγραμμα απολύσεων στο χώρο μου

Α. Ντινόπουλος: Δεν υπάρχει πρόγραμμα απολύσεων στο χώρο μου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Αργύρης Ντινόπουλος, Διαδικασία Κινητικότητας, Διαθεσιμότητα, Υπουργείο Εσωτερικών,

«Δεν υπάρχει πρόγραμμα απολύσεων στο χώρο το δικό μου» δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αποκλείοντας απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στους ΟΤΑ ή τους χώρους που εποπτεύει το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είπε κατά λέξη στον ΣΚΑΪ, οι 7.000 εργαζόμενοι που θα πρέπει να απομακρυνθούν από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014 μέσω της διαθεσιμότητας «δεν προέρχονται από τους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Εσωτερικών».

Απαντώντας στις βολές που έχει δεχτεί περί λαϊκισμού, ο κ. Ντινόπουλος υπογράμμισε πως σε μία χώρα όπου η ανεργία βρίσκεται στο 27% δεν υπάρχει λόγος να γίνουν απολύσεις που «δεν προβλέπονται από κάποιο πρόγραμμα» και συμπλήρωσε ότι «καλύτερα να μην γίνουν απολύσεις παρά να γίνουν».

Στον αντίποδα, επισήμανε πως επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμα της διαδημοτικής κινητικότητας, προκειμένου «να μην γίνουν απολύσεις». Με το εν λόγω πρόγραμμα έχουν ήδη μετακινηθεί αυτοβούλως 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι, και υπάρχει στόχος για την εθελοντική επανατοποθέτηση ακόμα 2.000 εργαζόμενων.

«Το να προσπαθεί ο υπουργός να το κάνει αυτό είναι κακό;», διερωτήθηκε.

Τόνισε πάντως πως ο ίδιος δεν είναι ο καλός και άλλοι υπουργοί κακοί, καθώς «όλοι έχουμε ευθύνη» για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να τηρηθούν «μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα» με την τρόικα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Σχετικά άρθρα