Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίωξη κατά του Τούρκου που εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια προτείνει ο Μπαλτάκος

Δίωξη κατά του Τούρκου που εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια προτείνει ο Μπαλτάκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Έβρος, Ίμια, Λιμενικό Σώμα, ΛΣ 090 «Γαύδος» Περιπολικό Σκάφος, Νησιά Αιγαίου, Τάκης Μπαλτάκος, Τουρκία, Τουρκική Ακταιωρός,

Ο Τάκης Μπαλτάκος, δικηγόρος και πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, πρότεινε αντεπίθεση στην Τουρκία, όχι με όπλα ,αλλά με τη Δικαιοσύνη.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

Επειδή η Τουρκία στο θέμα των δύο αξιωματικών επικαλείται την τουρκική Δικαιοσύνη, καλό θα ήταν η ελληνική κυβέρνηση να αποταθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη και να ζητήσει την άσκηση δίωξης κατά του κυβερνήτη της τουρκικής ακταιωρού που εμβόλισε, προ ημερών, το δικό μας Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090).

Προφανές είναι ότι ο κυβερνήτης της τουρκικής ακταιωρού, ως φυσικός αυτουργός, αλλά και ο Αρχηγός της τουρκικής ακτοφυλακής, όπως και ο διευθυντής επιχειρήσεων, ως ηθικοί αυτουργοί, έχουν τελέσει απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των μελών του πληρώματος του ΠΑΘ 090, απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, φθορά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, κ.ά.

Αν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους, πρέπει να ζητηθεί η έκδοσή τους στην Ελλάδα και παράλληλα η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σχετικά άρθρα