Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στ. Θεοδωράκης ανέβηκε στους Δελφούς για να πει τον πόνο του: «Είμαι θύμα των fake news»

Ο Στ. Θεοδωράκης ανέβηκε στους Δελφούς για να πει τον πόνο του: «Είμαι θύμα των fake news»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θύμα» και ο ίδιος των fake news δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε στην έναρξη της ομιλίας του, «τα faκe news τα γνωρίζω εκ προσωπικής πείρας πριν αποτελέσουν προϊόν μελέτης.

»Kαθώς το 2014 “αποκαλύφθηκε” ότι ήμουν ανιψιός της Δάφνης Σημίτη, η οποία κατάγεται από την Άρτα -δίπλα δηλαδή από τα Χανιά-, ήμουν συνεταίρος του Μπόμπολα και πολλών άλλων εργολάβων και ενεργούμενος της Μέρκελ – την εποχή βέβαια που στην Ελλάδα η Μέρκελ ήταν Μαντάμ Μέρκελ και της φώναζαν “Go back κυρία Μέρκελ”».

Και πρόσθεσε πως οι φανατικοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ίσως η πρώτη μεγάλη οργανωμένη ομάδα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε κατά κόρον τα fake news.

Αφού έκανε αναφορά στο πώς ξεκίνησαν και πώς εξελίχθηκαν οι ψεύτικες ειδήσεις πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου τονίζοντας πως πρέπει να γίνει αυτορρύθμιση, αλλά με αυστηρούς κανόνες.

«Η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει αυστηρούς ελέγχους και κανόνες διαφάνειας στους πολυεθνικούς κολοσσούς των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Και η συμμόρφωση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στους κανόνες πρέπει να επιβληθεί ακόμη κι αν επιβραδυνθεί η ανάπτυξη τους».

Απλά να σημειώσουμε, για χάρη της αλήθειας, ότι ουδέποτε κανείς αποκάλεσε τον κ. Θεοδωράκη συνέταιρο του Μπόμπολα, τουλάχιστον δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στη δική μας αντίληψη.

Υπάλληλο του Μπόμπολα, τον έλεγαν, πράγμα αληθές, αφού ο κ. Θεοδωράκης εργαζόταν στο Mega, ιδιοκτησίας τότε και της οικογένειας Μπόμπολα.

Σχετικά άρθρα