Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Μητσοτάκης και Γεννηματά να ζητήσουν συγγνώμη για τις… βαλίτσες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τζανακόπουλος: Μητσοτάκης και Γεννηματά να ζητήσουν συγγνώμη για τις… βαλίτσες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Δάνεια, Διαφθορά, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο Novartis, Τράπεζες, Φώφη Γεννηματά,

«Πάει πολύ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της Siemens, της Novartis, των εξοπλιστικών, των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων, των θαλασσοδανείων 400 εκατομ. ευρώ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είχαν κάνει κανόνα «την πρακτική της βαλίτσας», να κάνουν μαθήματα ηθικής στη σημερινή κυβέρνηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στα νέα στοιχεία φωτιά για τις μίζες στο μετρό.

«Τόσο ο κος Μητσοτάκης όσο και η κα Γεννηματα οφείλουν σήμερα κιόλας αντί να κουνάνε το δάχτυλο παριστάνοντας τους ηθικά άμεμπτους να αναλάβουν την ευθύνη τους και με ταπεινότητα να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Από τη δική μας μεριά επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι αναγνωρίζοντας τη δίκαιη απαίτηση του ελληνικού λαού θα κάνουμε τις θεσμικά επιβεβλημένες κινήσεις, με σεβασμό στο νόμο και το ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινώντας την ενημέρωση, αναφέρθηκε στην δικογραφία που αφορά στις παράνομες πρακτικές της Novartis αλλά και στην προ ημερών κατάθεση του πρώην υπεύθυνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κου Αυγερινού. Σύμφωνα με αυτήν, το 1 εκατομ. μάρκα που η Siemens είχε παραδώσει στον κο Τσουκάτο κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

«Χθες οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, προφανώς συμμετέχοντας σε μια νέα σκευωρία που οργάνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, διαβίβασαν στοιχεία στις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, κρατικοί αξιωματούχοι δωροδοκούνταν από τη γερμανική εταιρεία Deutsche Bank για να αναθέτουν έργα του ΜΕΤΡΟ σε συγκεκριμένη κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε και η εταιρεία Thales» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για κάθε δημόσιο έργο την περίοδο από το 2003 ως το 2007 υπήρχε και συγκεκριμένη κοστολόγηση της μίζας στο 7% της αξίας του έργου που κατευθύνονταν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν και παλαιότερη κατάθεση του Προέδρου της εταιρείας Thales, Μ. Ζοσεράν στις γαλλικές αρχές, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του δωροδοκούσε κατεξακολούθηση Έλληνες αξιωματούχους με το % της μίζας να κυμαίνεται μεταξύ 7%-10% επί της αξίας του έργου.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του έχασε το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων επειδή η ανταγωνίστρια εταιρεία χρημάτισε υψηλότερα ιστάμενους Έλληνες πολιτικούς».

Όπως είπε, το πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι «ανεξέλεγκτες πρακτικές διαφθοράς που αναπτύχθηκαν στην χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και προετοίμασαν το έδαφος για την μεγάλη κρίση του 2009-2010.

Αντί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να επιχειρούν με κωμικά επιχειρήματα να δημιουργήσουν επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς καλό θα ήταν να αναγνωρίσουν τις απαράγραπτες τεράστιες ευθύνες τους: Ήταν οι δικές τους αθλιότητες που οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής και στη μνημονιακή περιπέτεια» υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα