Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκρηξη Τόσκα κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.: Είμαι θυμωμένος, άλλες οδηγίες είχαν δοθεί

Έκρηξη Τόσκα κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.: Είμαι θυμωμένος, άλλες οδηγίες είχαν δοθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Τόσκας,

Θυμωμένος από την αντίδραση της Αστυνομίας στα μπαράζ επιθέσεων των αντιεξουσιαστών δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον realfm 97,8 .

«Δεν κρύβω καθόλου ότι είμαι και θυμωμένος και έχω δώσει αυστηρές οδηγίες στην Ελληνική Αστυνομία γιατί ενώ κατά καιρούς, έχω αναλάβει και εγώ προσωπικά ευθύνες ίσως παραπάνω από αυτές που αναλογούν, έχω δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς έχει επιδείξει αρκετές σημαντικές επιτυχίες, ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με διάφορα περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Και αναφέρομαι στην αντίδραση της Αστυνομίας γιατί πράγματι υπήρξαν αποτυχίες, υπήρξαν λανθασμένες ενέργειες, υπήρξαν και αδράνειες οι οποίες καυτηριάστηκαν και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στους υπηρεσιακούς φορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Ο υπουργός τόνισε ότι «υπήρξε και σχεδιασμός, υπήρξαν και συγκεκριμένες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία, από εμένα στους υπηρεσιακούς φορείς ώστε να μην γίνουν αυτά που έγιναν, άρα για αυτό μίλησα πριν για αποτυχία και αδράνεια, η οποία καυτηριάστηκε και έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες».

Ο Νίκος Τόσκας ανακοίνωσε έκτακτο σχέδιο με πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας από αύριο το πρωί.

«Εγώ δεν μιλάω θεωρητικά άνθρωπος της πράξης είμαι και γι΄ αυτό από αύριο το πρωί θα υπάρχουν 200 επιπλέον αστυνομικοί οι οποίοι πήραν οδηγίες και από εμένα και από τη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, σήμερα το πρωί, και οι οποίοι θα ελέγχουν και θα επιτηρούν και θα αστυνομεύουν το κέντρο της Αθήνας. Είναι μία αρχική ενέργεια καθώς το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα κάνουν πεζές περιπολίες και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί στην Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις».

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι υπήρξε προειδοποίηση από την πλευρά του, λέγοντας: «Έχουν δοθεί οι οδηγίες, έχει υπάρξει ο έλεγχος και έχουν ειπωθεί στους αστυνομικούς οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν εφόσον δεν τηρηθεί κατά γράμμα, εφόσον δεν τηρηθούν οι οδηγίες που έχω δώσει».

Τόσκας: Είμαι αγανακτισμένος με τον Καμίνη

«Δεν μπορώ αγανακτισμένος να μην πω ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου απέναντι στο συγκεκριμένο άνθρωπο σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας. Πέρα από την πολιτική των καναλιών και των εντυπώσεων υπάρχει, τέλος πάντων και ο χώρος της πράξης. Ας αλλάξει και καμία λάμπα. Δεν νομίζω να τον εμποδίζει κανένας είτε στα Εξάρχεια, είτε οπουδήποτε αλλού να ασχοληθεί και με τα θέματα τα δικά του αλλά και με τα θέματα ασφάλειας, τα βασικά, τα οποία του ζητάμε, όχι εγώ, η Ελληνική Αστυνομία να υλοποιήσει», ήταν η οργισμένη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις νέες βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Σχετικά άρθρα