Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ωρα ανασχηματισμού: Ποιοι φαίνεται να κλειδώνουν – Οι καραμπόλες

Ωρα ανασχηματισμού: Ποιοι φαίνεται να κλειδώνουν – Οι καραμπόλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μέγαρο Μαξίμου,

Έχει σημάνει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σε λίγο θα υπάρξουν ανακοινώσεις με το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη να είναι όπως όλα δείχνουν το «κλειδί» καθώς μάλλον μετακινείται στο υπουργείο Οικονομίας, στη θέση του Δ. Παπαδημητρίου διατηρώντας τις αρμοδιότητές του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Από το πρωί ο πρωθυπουργός συσκέπτεται με στενούς συνεργάτες του στο Μαξίμου, ενώ πληροφορίες τον φέρουν να έχει ήδη κάνει κάποια τηλεφωνήματα σε στελέχη που θα εισέλθουν ή θα φύγουν από το κυβερνητικό σχήμα.

Όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, πρόκειται για ένα μίνι και όχι ευρείας έκτασης ανασχηματισμό, όπως αρχικά σχεδίαζε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα ανατράπηκαν από την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και κυρίως την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας.

Οι «καραμπόλες» στα υπουργεία

Ο πρωθυπουργός σβήνει και γράφει ονόματα τις τελευταίες ώρες προκειμένου να καταρτίσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ενα άλλο σενάριο για το Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρει ότι επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Οικονομίας είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο για το ΕΣΠΑ στον Δημήτρη Λιάκο νυν υφυπουργό στον πρωθυπουργό.

Για τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου προκρίνεται ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος είναι στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Φαίνεται ότι ο κ. Κουρουμπλής θα παραμείνει στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του Γιάννη Μουζάλα από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τον Δημήτρη Βίτσα να τον διαδέχεται. Ένα σενάριο θέλει την αναβάθμιση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα που κρίνεται επαρκής στη διαχείριση του προσφυγικού, ειδικά στην περίπτωση που δεν βρεθεί κατάλληλος για τον «ρόλο Βίτσα» δίπλα στον Πάνο Καμμένο.

Όλες οι πληροφορίες θέλουν να μένει η Λυδία Κονιόρδου στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα