Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλήρης αποποινικοποίηση της κάνναβης και ελεύθερη καλλιέργεια ζητά ο Παπανδρέου

Πλήρης αποποινικοποίηση της κάνναβης και ελεύθερη καλλιέργεια ζητά ο Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Κάνναβη, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Ναρκωτικά, Χασίς,

Υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της κάνναβης τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Cannabis News σημειώνοντας ότι η κοινωνία μας πρέπει να ξεπεράσει το ταμπού για να μπορέσει να επιτρέψει την καλλιέργεια και την αυτοκαλλιέργεια.

Σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, είπε ότι «χρειάζεται βελτιώσεις ώστε να εξυπηρετηθούν δυο σκοποί: Καταρχήν ο ασθενής θα πρέπει μέσω μιας εύσχημης διαδικασίας να μπορεί να λάβει τα φάρμακά του, να έχει εύκολη και σωστή πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα συνταγογραφημένα από έμπειρους γιατρούς».

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια διαδικασία τέτοια που δεν θα αποτρέπει μέσω της γραφειοκρατίας τον ασθενή να κάνει ιατρική χρήση της κάνναβης».

Έπειτα πρέπει οι διαδικασίες να είναι τέτοιες που να βοηθήσουν την παραγωγή και τις επενδύσεις στη χώρα μας. Είναι μια οικονομική ευκαιρία όχι μόνο να παράξουμε για τη χώρα μας, αλλά να δραστηριοποιηθούμε και στον τομέα των εξαγωγών. Και γνωρίζω προσωπικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές χώρες», τόνισε.

«Η ιατρική κάνναβη είναι το ένα ζήτημα και χρειάζεται μια ξεχωριστή αντιμετώπιση. Το άλλο θέμα είναι ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί η ψυχαγωγική χρήση.

Η κάνναβη έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί πολύ μικρότερες βλάβες από το αλκοόλ ή τον καπνό του τσιγάρου. Είναι αστείο όταν ήδη πάρα πολλές χώρες έχουν προχωρήσει στην αποποινικοποίηση ή ακόμη και στη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, η Ελλάδα να μείνει πίσω.

Επενδύουμε τεράστια ποσά στις Αρχές, στην αστυνομία, στους δικαστές, στις φυλακές, αλλά και σε βάρος των παιδιών που μπορεί να έκαναν χρήση.

Κόστος μεγάλο για το κράτος, για την κοινωνία, για τα παιδιά που κάνουν χρήση, κόστος λόγω και της συντήρησης του παράνομου κυκλώματος εμπορίας του φυτού, κυκλώματος που βέβαια εμπλέκεται και με σειρά άλλων παράνομων δραστηριοτήτων» επεσήμανε ο πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεπεράσει αυτό το ταμπού”

«Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία, να ξεπεράσει αυτό το ταμπού που δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Βεβαίως έχω μιλήσει από παλιά όχι μόνο για την αποποινικοποίηση της χρήσης, αλλά και για την αυτοκαλλιέργεια. Και υπήρξαν πολλοί που με λοιδορούσαν τότε, γέλαγαν. Νομίζω ήρθε πλέον η στιγμή το θέμα να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν κάποιος, είτε για λόγους ψυχαγωγίας είτε για λόγους υγείας, θέλει να έχει μια μικρή καλλιέργεια για τη δική του, προσωπική χρήση, δε βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό», είπε και πρόσθεσε: «Όλα πρέπει με σύνεση και σοβαρότητα να τα δούμε. Ας ξεκινήσουμε έστω σήμερα με την ιατρική κάνναβη κι ας πάμε σύντομα και στα υπόλοιπα».

Σχετικά άρθρα