Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Αντωνοπούλου επιστρέφει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκατ. δάνεια;”

“Η Αντωνοπούλου επιστρέφει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκατ. δάνεια;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Ράνια Αντωνοπούλου,

Για λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου, η οποία κακώς ψηφίστηκε και πάντως όχι μόνο από τη συμπολίτευση, και η κυβέρνηση έχει την βούληση να καταργήσει, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος απάντησε από την Ολομέλεια, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικώς με το θέμα της Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ο κ. Τζανακόπουλος, διαβεβαίωσε επίσης ότι ουδείς άλλος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, έκανε χρήση της διάταξης αυτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε στα όσα καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για εκ διαμέτρου διαφορετικές συμπεριφορές από τη μία του πρωθυπουργού και της ίδιας της πρώην υπουργού και από την άλλη, του προέδρου της ΝΔ και των στελεχών του κόμματός του, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

“Υπάρχει παραίτηση λόγω ευθυξίας και αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού. Για ποιό λόγο δεν παραιτούνται από τα αξιώματά τους οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, μέχρι να καθαρίσει το όνομά τους και για λόγους ευθυξίας; Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα πρέπει να περάσουν για να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη; Και όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας και για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια γλώσσα, την οποία ο ίδιος μπορεί να θεωρεί δόκιμη, αλλά που προσβάλλει πολύ λιγότερο την κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. “Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλελεύθεροι από την ΝΔ, που είναι ικανοποιημένοι με τέτοιου είδους τοποθετήσεις”, προσέθεσε.

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος, έθεσε το ερώτημα “πόσες ημέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη από την ΝΔ για τα όσα συνέβησαν στον χώρο του φαρμάκου από το 2000 μέχρι το 2010 και από το 2010 μέχρι το 2015. Έχει ευθύνη για τον τρόπο που έγινε η τιμολόγηση των φαρμάκων;” για να επισημάνει ότι “αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα”.

“Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα για ηθικό έλλειμμα της κυβέρνησης, όταν “κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια, όταν πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο, αλλά, όταν έρχεται η ώρα να δώσετε λογαριασμό, μιλάτε για σκευωρία, πολιτικές διώξεις, απόπειρα εξόντωσης” συνέχισε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διερωτήθηκε δε “από ποιόν γίνεται απόπειρα εξόντωσης από Δικαιοσύνη, από Έλληνες δικαστές;” και κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ, να πουν τα ονόματα των εισαγγελικών και των δικαστικών λειτουργών, που ήρθαν σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση.

“Έχετε δάνεια 200 εκ. ευρώ. Η κ. Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκ.;” ρώτησε εξάλλου προς την ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανοχής της κυβέρνησης στα φαινόμενα βίας, καταλογίζοντάς του αλά καρτ ευαισθησία για την ασφάλεια.

“Έχουν δεχθεί επιθέσεις και κυβερνητικά στελέχη, αλλά το θέμα δεν είναι να συμψηφίζουμε τις επιθέσεις, αλλά το πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα” είπε και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με την λογική την οποία επέλεξε η ΝΔ την περίοδο 2012 – 2015 με την γενικευμένη καταστολή, αλλά αντιθέτως εντάθηκε και ειδικώς στην Αθήνα. “Το θέμα αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Αυτό κάνει η Ελληνική Αστυνομία και γιαυτό έχουμε απτά αποτελέσματα”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά άρθρα