Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήλωση ΣΟΚ από Μητσοτάκη για Novartis και «τεκμήριο αθωότητας»: «Να αποδείξουν ότι είναι αθώοι» (βίντεο)

Δήλωση ΣΟΚ από Μητσοτάκη για Novartis και «τεκμήριο αθωότητας»: «Να αποδείξουν ότι είναι αθώοι» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το σκάνδαλο Novartis.

Αναφερόμενος στα δέκα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε το λεγόμενο τεκμήριο της αθωότητας και κάλεσε δημόσια να «δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να αποδείξουν την αθωότητά τους».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Και για αυτό και επιμένω κύριε Αυτιά, η προκαταρκτική επιτροπή να κάνει τη δουλειά της. Αφού φτάσαμε εδώ πέρα που φτάσαμε, αφού κρεμάσαμε δέκα ανθρώπους στα μανταλάκια, αφού αρκεί στον κ. Τσίπρα η υποψία ότι κάποιος είναι ένοχος και όχι η απόδειξη, να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να αποδείξουν την αθωότητά τους».

Δείτε τη δήλωση μετά το 04.22 του βίντεο:

Ποιος είναι τώρα ο «σταλινικός»; Ιδού ο εξευτελισμός της αντιπολίτευσης

Προ δεκαημέρου μια σειρά από αντιπολιτευόμενα αστέρια, μεταξύ των οποίων οι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Παύλος Χρηστίδης και Κώστας Χρυσόγονος, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για φερόμενη δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ότι δήθεν κάλεσε τους δέκα εμπλεκόμενους πολιτικούς να αποδείξουν ότι είναι αθώοι.

Πρώτος και καλύτερος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε στο Twitter για τον Νίκο Κοτζιά:

«Ξόδεψε χρόνο στα Δικαστήρια για να “αποδείξει” ότι δεν είναι Σταλινικός και έρχεται μία στιγμή που όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Στην Δύση δεν υφίσταται τεκμήριο ενοχής αλλά τεκμήριο αθωότητας. Δεν οφείλουμε εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι αλλά οι κατήγοροι ότι είμαστε ένοχοι».

Ακολούθησε ο γνωστός δημοκρατικός από… κούνια Μάκης Βορίδης, ο οποίος σχολίασε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «προφανώς, για τον υπουργό, αυτά με το τεκμήριο αθωότητας είναι ανοησίες της αστικής αντίδρασης. Α ναι, και προφανώς ούτε σκευωρία της κυβέρνησης υπάρχει».

Να πεταχτεί ως «γιο γιο» δεν έχασε την ευκαιρία και ο νεαρός αμετροεπής του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος και αυτός στο twitter έγραψε ότι «η μετατροπή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής από τον κ. Κοτζιά παραβιάζει κάθε έννοια Δικαιοσύνης στο δυτικό κόσμο». «Είχε μάλλον στο μυαλό του, τις σταλινικές δίκες της Μόσχας 1936-38, όπου οι κατηγορούμενοι έπρεπε να αποδείξουν την αθωότητά τους απέναντι στον Βισίνσκι», πρόσθεσε.

Αλλά και ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος δεν έχασε την ευκαιρία να μας διαφωτίσει σχετικά:

«Παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώον μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του» (άρθρο 6 παρ. 2 Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Άρα απόδειξη χρειάζεται η ενοχή και όχι η αθωότητα».

Πράγματι κύριοι! Και όπως το λέει και ο λαός, μετά τη δήλωση Μητσοτάκη στον Αυτιά, «στα μούτρα» σας η λάσπη!

Γιατί όπως τα γράψατε για τον Κοτζιά, ισχύουν τελικά μέχρι κεραίας για τον Μητσοτάκη, που η δήλωσή του εδώ δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση.

Να τον χαίρεστε τον κ. Μητσοτάκη που σμπαράλιασε το τεκμήριο της αθωότητας όλων, ακόμα και του ίδιου του Αντιπροέδρου του.

Για το TRIBUNE πάντως, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, το τεκμήριο της αθωότητας συνεχίζει να υφίσταται. Στα άλλα, ας τα λύσουν στην υπό διάλυση δεξιά πολυκατοικία μεταξύ τους.

Υ.Γ.

Το πιο πιο αχαρακτήριστο από όλα είναι ότι σχετικό tweet, περί του τεκμηρίου αθωότητας, είχε κάνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό κι εάν λέγεται μπούμερανγκ, για να μην το πούμε αλλιώς…

Σχετικά άρθρα