Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση βόμβα: Επτά στους δέκα λένε “Σκάνδαλο η Novartis, εμπλέκονται και πολιτικοί”

Δημοσκόπηση βόμβα: Επτά στους δέκα λένε “Σκάνδαλο η Novartis, εμπλέκονται και πολιτικοί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Εφημερίδα Νέα Σελίδα, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Ως μεγάλο σκάνδαλο με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων αντιμετωπίζει την υπόθεση Novartis η συντριπτική πλειονότητα των πολίτων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας RASS για λογαριασμό της ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

Συγκεκριμένα το 73,9 των ερωτώμενων απαντά ότι από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η υπόθεση Novartis έχει τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου, ενώ στην ερώτηση αν στην υπόθεση εμπλέκονται, πέραν των επαγγελματιών της Υγείας, και πολιτικά πρόσωπα, οι απαντήσεις περί εμπλοκής πολιτικών είναι στο 70,2%.

Σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, βεβαιότητα για το σκάνδαλο και τον ρόλο των πολιτικών προσώπων σε αυτήν εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων απ’ όλα τα κόμματα, πλην αυτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπερτερούν κατά πολύ στις θετικές απαντήσεις περί σκανδάλου (57,4% «ναι» και «μάλλον ναι», 40,2% «όχι ή μάλλον όχι») ενώ είναι μοιρασμένοι για την συμμετοχή πολιτικών σε αυτό ( 46,3% «εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», 43,4% «μόνο επαγγελματίες στο χώρο Υγείας»).

Από τα ευρήματα της έρευνας της RASS προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον ρόλο των δυσωδών υποθέσεων που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη, τη δημόσια ζωή και βέβαια την κοινή γνώμη τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, στη μνήμη των Ελλήνων ως μεγαλύτερα σκάνδαλα έχουν καταγραφεί οι μίζες των εξοπλιστικών, με τη Siemens και τη Novartis να έπονται. Κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από τη διάρκεια της υπόθεσης, το ύψος της ζημίας του Δημοσίου αλλά και των «δώρων» που δόθηκαν, καθώς και ότι εξαιτίας της εμπλοκής τους πολιτικά πρόσωπα πήραν το δρόμο στη φυλακή.

Σχετικά άρθρα