Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος για σκάνδαλο Novartis: Πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων

Τζανακόπουλος για σκάνδαλο Novartis: Πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

«Κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο» χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή. «Σε ό,τι αφορά την πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων», σημειώνει πως είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια εκτίμηση, και καθιστά σαφές πως «δεν είναι όμως δουλειά της κυβέρνησης, αλλά των δικαστικών αρχών να εξατομικεύσουν αυτές τις ευθύνες».

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος καταλογίζει «ακροδεξιά μετατόπιση» στη ΝΔ, που κάνει κακό στη χώρα και στους δημοκρατικούς θεσμούς, κατηγορώντας τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «έχει σχεδόν παραδώσει το τιμόνι της παράταξής του στην ακροδεξιά πτέρυγά της, που έχει σήμερα τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της γραμμής και της τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σε αυτό το πλαίσιο, παρατηρεί πως δεν νομίζει ότι «το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας που αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερο ή κεντροδεξιό είναι ευχαριστημένο με τη χωροφυλακίστικη και εμφυλιοπολεμική ρητορική του κ. Σαμαρά, του οποίου διαρκής επιδίωξη είναι η μετατόπιση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις».

Σε ερώτηση αν τον προβληματίζει η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτάσσει πως χρειάζεται νηφάλια γεωστρατηγική ανάλυση, διπλωματική εγρήγορση αλλά και αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας. «Η στάση της Τουρκίας είναι προφανές ότι γεννά προβληματισμό και είναι γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο που θέσαμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή» σημείωσε και προσέθεσε πως είναι σαφές ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι της χώρας, τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ, αναγνωρίζουν τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας και, φυσικά, δρουν κι αυτοί στο βαθμό που τους αναλογεί ώστε να διασφαλίζονται η ηρεμία και η σταθερότητα στην απολύτως κομβική γεωπολιτικά περιοχή μας.

Σχετικά άρθρα