Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πω πω συμφορά στη ΝΔ! Ο Κοτζιάς «έκοψε» τον Κικίλια στο μάθημα – «Την επόμενη φορά να έρθεις διαβασμένος»

Πω πω συμφορά στη ΝΔ! Ο Κοτζιάς «έκοψε» τον Κικίλια στο μάθημα – «Την επόμενη φορά να έρθεις διαβασμένος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βασίλης Κικίλιας, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Για μια ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία πιάστηκε να κάνει στα εθνικά μας θέματα αντιπολίτευση από τα… Lidl. Δράστης αυτή τη φορά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αν και δεν γνώριζε τι ακριβώς ήθελε να ρωτήσει τον υπουργό Εξωτερικών, ωστόσο, είχε το θράσος να καταθέσει ερώτηση ζητώντας και… απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε ερώτησή του προς τον Νίκο Κοτζιά, μεταξύ άλλων, να απαντηθεί αν από τις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις, «θα διασφαλιστεί η επιρροή των Διαπόντιων Νησιών με το νέο υπολογισμό των χωρικών υδάτων».

Μόνο που τέτοιο πράγμα, δηλαδή κάποια «επιρροή Διαπόντιων Νησιών» για την οποία ενδιαφέρεται να ενημερωθεί ο βουλευτής δεν υπάρχει.

«Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο «επιρροή Διαπόντιων Νησιών», του απάντησε γραπτώς ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντάς του ότι «ο εν λόγω όρος δεν απαντά πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις».

Ως εκ τούτου ο Νίκος Κοτζιάς, κάλεσε τον Βασίλη Κικίλια να επαναδιατυπώσει το ερώτημά του χρησιμοποιώντας τους δόκιμους -εν προκειμένω- επιστημονικούς όρους, υπογραμμίζοντάς του ότι «πρόκειται για κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι για συζήτηση καφενείου».

(σ.σ. Με άλλα λόγια τον «έκοψε» κανονικά στο μάθημα).

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι χάριν φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού».

Ευτυχώς που ο Βασίλης Κικίλιας δεν είχε τον Νίκο Κοτζιά καθηγητή στο Πανεπιστήμιο, γιατί δεν θα έβλεπε πτυχίο ούτε την ημέρα της Αποκάλυψης.

Εντυπωσιακό είναι, σε κάθε περίπτωση, ότι βουλευτές της ΝΔ άσχετοι με τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, προσπαθούν να κάνουν εντύπωση με τέτοιες ερωτήσεις και το μόνο που καταφέρνουν είναι τον αυτοεξευτελισμό τους.

Στην τελική, είναι να απορεί κανείς, ολόκληρο Κουμουτσάκο διπλωμάτη έχουν στη ΝΔ, δεν μπορούσε ο Βασίλης Κικίλιας να του δείξει την ερώτηση πριν την καταθέσει; Μα τόση προχειρότητα; Τόση ανευθυνότητα;

Βεβαίως, γιατί άραγε να εκπλησσόμαστε; Αυτή η ΝΔ δεν είναι ένα από τα δύο κόμματα που κατέστρεψε την Ελλάδα; Φανταστείτε πόση ασχετοσύνη διεκδικεί να κυβερνήσει ξανά τη χώρα.

Στον απόηχο της «κομμένης» ερώτησης Κικίλια, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε το ακόλουθο σχόλιο στο Twitter:

Σχετικά άρθρα