Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kουρουμπλής: Μεγάλο και με έκταση το σκάνδαλο Novartis – Nα γίνει έρευνα και σε άλλες πολυεθνικές

Kουρουμπλής: Μεγάλο και με έκταση το σκάνδαλο Novartis – Nα γίνει έρευνα και σε άλλες πολυεθνικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, Φάρμακα, Φαρμακοβιομηχανία,

Για οχετό κοινωνικής χολέρας, αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την υπόθεση της Νovartis.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής και με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως «υπάρχει σε πολλούς ένα περίεργο ερώτημα, εάν υπάρχει σκάνδαλο.

Το σκάνδαλο αυτό, και μεγάλο είναι, και μεγάλη έκταση έχει, και η έρευνα πρέπει να περάσει και σε άλλες πολυεθνικές που λειτουργούν στην Ελλάδα, και τότε θα υπάρξει ένας οχετός κοινωνικής χολέρας που θα αποπλεύσει από αυτά που θα βγουν στην επιφάνεια».

Για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σε βάρος του οι κ.κ. Λοβέρδος, Κεγκέρογλου και η κ. Χριστοφιλοπούλου, είπε ότι «παρά πολλοί χρησιμοποίησαν σήμερα πολύ εύκολα το όνομά μου.

Κατ’ αρχάς, η δική μου περίπτωση δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την ιστορία της Novartis» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, και πρόσθεσε πως «οι τρεις βουλευτές διαπίστωσαν ότι υπάρχει έγκλημα μετά από ενάμιση χρόνο, δηλαδή ότι δήθεν δεν είχε γίνει τιμολόγηση, δεν είχε εκδοθεί υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση. Απόφαση έχει εκδοθεί, θα κατατεθεί τώρα στη Βουλή, και θα εκτεθούν για άλλη μια φορά γιατί επιχείρησαν έναν κανιβαλιστικού τρόπου, πολιτικό αντιπερισπασμό» σημείωσε.

“Mόλις κατάλαβαν ότι έρχεται το μεγάλο τσουνάμι, τότε θυμήθηκαν να κάνουν μια μηνυτήρια αναφορά”

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε πως «μόλις κατάλαβαν ότι έρχεται το μεγάλο τσουνάμι, τότε θυμήθηκαν να κάνουν μια μηνυτήρια αναφορά, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ο κόσμος ξέρει, μας ξέρει όλους και μας ξέρει καλά» σχολίασε.

Σε ερώτηση για την τιμολόγηση, είπε πως «ανέλαβα την ευθύνη του υπουργείου σε μια πολυτάραχη περίοδο, όπως θυμάστε, με αποκορύφωμα τα capital control, το δημοψήφισμα, και το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν άφησα τη χώρα χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Για μένα είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούσα να κάνω. Το δεύτερο είναι όταν εμείς επιχειρήσαμε να βγάλουμε δελτίο, η τρόικα δεν μας άφησε γιατί ήμασταν σε κόντρα με την τρόικα, και σε πολλά πράγματα, μας είπε ότι πρέπει να αλλάξει η αρχιτεκτονική για την τιμολόγηση. Θα καταθέσω αυτό το προαπαιτούμενο».

«Στις 14 Αυγούστου του 2015 που ψηφίσαμε το μνημόνιο, στο άρθρο 2, παράγραφος 6 προβλέπεται ο νέος τρόπος τιμολόγησης, στις 27 Αυγούστου έστειλα το σχέδιο της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, συμπληρώνοντας πως εκείνο το βράδυ έπεσε η κυβέρνηση και δεν πρόλαβε να δημοσιευθεί.

Υπάρχει λοιπόν, συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, με αριθμό πρωτοκόλλου της 1η Σεπτεμβρίου, διαβιβαστικό του διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας φαρμάκων προς τον τότε υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα η απόφαση του προηγούμενου υπουργού και πρέπει να δημοσιευθεί, και δημοσιεύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, σημείωσε ο υπουργός.

«Αυτά θα κατατεθούν για να καταλάβουν κάποιοι ότι και διαβασμένοι πρέπει να είναι και λιγότερη κακοήθεια να διαθέτουν» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχετικά άρθρα