Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ελιά θα ρίξει την κυβέρνηση”

“Η Ελιά θα ρίξει την κυβέρνηση”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάρις Κουκουλόπουλος,

Με νωπή την ευλογία από την εκκλησία στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που προέκυψε άρον – άρον από την προσπάθεια επικοινωνιακής κάλυψης της ήττας των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος έτριξε και τρίζει τα δόντια του στον Αντώνη Σαμαρά με ξεκάθαρο στόχο όχι την επιτυχία της κυβέρνησης αλλά τη νέα στέρεη βάση της επόμενης ημέρας στην κεντροαριστερά με τον κωδικό “Ελιά”.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το ΠΑΣΟΚ, ο κύβος ερρίφθη από τον Κώστα Σημίτη.

Το σχέδιο είναι η επικράτηση πάση θυσία του Ανδρέα Λοβέρδου στο συνέδριο που θα γίνει αρχές Φθινοπώρου.

Το υπόλοιπο μέρος του σχεδίου είναι ορατό.

Για να γίνει αρχηγός ο Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει να έχει μία αρχηγική εμφάνιση από την θέση που κατέχει μέσα στην κυβέρνηση.

Και αυτό κάνει.

Η χθεσινή δήλωση στον Βήμα FM δεν αφήνει κανένα περιθώριο ταλάντευσης.

«Έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω» δήλωσε δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

Θα κριτικάρει, θα διεκδικεί με την στήριξη φυσικά του Βαγγέλη Βενιζέλου, και γενικά θα κάνει λαϊκό (λαϊκίστικο σύμφωνα με τους αντιπάλους του) αντάρτικο.

Όπως φάνηκε σήμερα την σκυτάλη του αντάρτικου την πήρε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έθεσε σήμερα κόκκινη γραμμή στις ιδιωτικοποιήσεις.

Νερό και ΔΕΗ δεν είναι τζόγος και πρέπει να επαναξετάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές είπε στον Βήμα FM.

Το επόμενο στάδιο του λαϊκού αντάρτικου είναι ότι την «γενναία στάση» των πράσινων στελεχών θα έρθουν να την αναγνωρίσουν ως σήμα προσέγγισης τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τόσο στελέχη της ΔΗΜΑΡ όσο και στελέχη του Ποταμιού.

Ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡιτών και Σταύρου Θεοδωράκη είναι ανοικτός και θα γίνει εμφανής ο συντονισμός τους όσο θα προχωράμε προς το συνέδριο.

Όλο και περισσότεροι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο το αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι του Βενιζέλου αλλά ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση μάλιστα.

Τα μηνύματα έχουν φτάσει στο Μαξίμου. Το θέμα όμως είναι ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης όσον αφορά την θέση του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση και δεν μπουν οι κόκκινες γραμμές τα μηνύματα των υπουργών θα γίνουν δημόσιες δηλώσεις σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η δυσαρέσκεια των γαλάζιων στελεχών προς το Μαξίμου, επειδή ακριβώς δεν αντιδρά στον πόλεμο του βενιζελικών υπουργών, έχει χτυπήσει κόκκινο γιατί όπως εκτιμούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ρίξει ακόμη και την κυβέρνηση αν είναι να διασωθεί ο ίδιος.

“Μα καλά δεν βλέπουν ότι ο Βενιζέλος κάνει στον Σαμαρά ότι έκανε στον Παπανδρέου;” είναι η χαρακτηριστική απάντηση γαλάζιου βουλευτή της Αττικής και συμπληρώνει “θα περιμένουμε να μας ρίξει, για να αντιδράσουμε;”

«Ο Βενιζέλος με την στάση του έστρεψε τους καραμανλικούς ενάντια στον Σαμαρά, ο Λοβέρδος θα συσπειρώσει και τους υπόλοιπους, ακόμη και αυτούς που τον στήριξαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές» υπογραμμίζει πρώην υπουργός.

Σχετικά άρθρα