Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοιχτός πόλεμος στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά πρόσωπο στον Καραμανλή

Ανοιχτός πόλεμος στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά πρόσωπο στον Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Αντώναρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

Ευθεία επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο νυν πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Και είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τόσο ευθέως τον Κώστα Καραμανλή για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του το διάστημα 2004-2009 και μάλιστα παρουσία του έτερου πρώην προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στον οποίο και φαίνεται ότι έχει …υποκύψει.

Τι ακριβώς συνέβη; Ο κ. Μητσοτάκη έκανε ευθεία αναφορά στο σκάνδαλο Novartis και στην έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης πριν από την κρίση.

«Πράγματι στην Ελλάδα η Novartis είχε στήσει ένα βρώμικο σύστημα, το οποίο προκαλούσε υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων με αποτέλεσμα να ωφελείται τελικά η ίδια σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συμπληρώσει: «Και εδώ πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες. Πράγματι, υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση. Αλλά όταν συνέβαινε αυτό, δεν θυμάμαι κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται. Και όταν η Νέα Δημοκρατία περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο πρώτος που έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Αυτή η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ηλίου φαεινότερο ότι στρέφεται ευθέως κατά του Κώστα Καραμανλή καθώς αυτός κυβερνούσε τα χρόνια πριν από την κρίση, ενώ τα εύσημα απονεμήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη στα χρόνια της κρίσης όταν η ηγεσία της ΝΔ “ανήκε” στον Αντώνη Σαμαρά.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά έθεσε ευθέως και το θέμα του στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή του κ. Αντώναρου, τον οποίο και διέγραψε από τη ΝΔ . Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εσωτερικές διαφωνίες, προσωπικές και πολιτικές, που αυτονόητο είναι να υπάρχουν σε κάθε μεγάλο κόμμα», όμως απαίτησε απόλυτη συστράτευση. Χρησιμοποίησε μάλιστα σε πρώτο ενικό το ρήμα «απαιτώ»: «Την ώρα αυτής της τελευταίας μάχης που δίνουμε, πριν από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, απαιτώ από όλους απόλυτη συστράτευση», πετώνταζς έτσι το γάντι στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει ότι ο κ. Καραμανλής παρακολουθούσε σιωπηλός και μάλλον βαρύθυμος και δεν χειροκρότησε ούτε μία στιγμή, σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά που “ξεχεριάστηκε”.

Πολλοί αναμένουν τώρα την “απάντηση” Καραμανλή.

Σχετικά άρθρα