Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας στο πλήρωμα του «Γαύδος»: Δείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα (φωτο+βίντεο)

Τσίπρας στο πλήρωμα του «Γαύδος»: Δείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Ίμια, Λιμενικό Σώμα, ΛΣ 090 «Γαύδος» Περιπολικό Σκάφος, Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου,

«Δείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλήρωμα του πλοίου του Λιμενικού «Γαύδος», το οποίο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αποτέλεσε στόχο της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια.

Επισκεπτόμενος το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα μέλη του πληρώματος του περιπολικού «Γαύδος» με τον κωδικό αριθμό 090 που εμβολίστηκε από τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι 27 άντρες και γυναίκες του Λιμενικού που βρίσκονταν εν πλω στο περιπολικό 090 περιέγραψε μέλος του πληρώματος του Γαύδος.

O πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων και έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται μετά τα πρόσφατα γεγονότα, στην περιοχή των Ιμίων, κατά τα οποία τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) -090- του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ στον οποίο υπογράμμισε πως τέτοια γεγονότα υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιον.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Σχετικά άρθρα