Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βάκη σε Κικίλια: Πατριωτισμός με Novartis, Παπασταύρου και Paradise Papers δεν γίνεται (βίντεο)

Βάκη σε Κικίλια: Πατριωτισμός με Novartis, Παπασταύρου και Paradise Papers δεν γίνεται (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Paradise Papers, Βασίλης Κικίλιας, Βίντεο, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis, ΣΥΡΙΖΑ,

«Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και από την άλλη Novartis, Paradise Papers, οφ σορ και μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου δεν είναι πατριωτισμός» απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη στις κατηγορίες περί εθνομηδενισμού του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια.

Υπενθύμισε στον κ. Κικίλια ότι «πατριωτισμός είναι να υπερασπίζεσαι δημόσιο χρήμα και να υπερασπίζεσαι τα δημόσια συμφέροντα» προσθέτοντας ότι σε πλήρη αντίθεση το κόμμα του είχε στήσει ένα πολιτικό σύστημα με σημαία τη μίζα.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η πρωινή συζήτηση στο ΣΚΑΙ όπου η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μέμφθηκε τον κ. Κικίλια για μκροκομματική εκμετάλλευση στα εθνικά θέματα, ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εθνομηδενισμό και ενδοτικότητα στα εθνικά ζητήματα.

«Ντροπή σας. Εκμεταλλεύεστε εθνικά θέματα για να κάνετε μικροπολιτική» του απάντησε η κ. Βάκη εξηγώντας ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις από την ελληνική πλευρά.

«Έντονο διπλωματικό διάβημα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών. Εξωτερική πολιτική με κραυγές δεν γίνεται. Χάριν της ενότητας του κόμματος σας που κυριαρχεί η ακροδεξιά εκμεταλλεύεστε εθνικά θέματα για να κάνετε μικροπολιτική. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχουμε συναίνεση» είπε η κ. Βάκη.

«Πατριωτισμός είναι να οικοδομείς σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνης και σταθερότητας με τους γείτονές σου» υποστήριξε η κ. Βάκη, ενώ ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εθνομηδενισμό «είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με εθνομηδενιστές».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε αν «επιστρέψαμε στο μετεμφυλιακό κράτος; Σε ποια δεκαετία είμαστε;» καλώντας τη Ν.Δ. αν είναι «με το 1992, ή το Βουκουρέστι».

Η συζήτηση μεταφέρθηκε όπως ήταν φυσικό και στο χθεσινό συμβάν στα Ίμια όπου η κ. Βάκη σχολίασε: «Η χώρα μας πρέπει να κινητοποιεί την διπλωματία της για να θέτει διαρκώς τα όρια. Χρειάζεται αποκλιμάκωση της έντασης και η καταδίκη και η απομόνωση της Τουρκίας από την διεθνή κοινότητα».

Τέλος, έντονα αντέδρασε στα επιχειρήματα της Ν.Δ. περί σκευωριών. «Όλο σκευωρίες δημιουργεί η κυβέρνηση. Έχετε γίνει περίγελως με αυτά που λέτε, η κυβέρνηση και το FBI έχει αλώσει και ελληνοτουρκική κρίση δημιουργεί για να αποσπάσει την προσοχή» είπε.

Σχετικά άρθρα